Dunaújváros

2013.10.09. 14:45

Folytatódik a faültetés

Dunaújváros - November második péntekén tervezik a Duna-parti faültetés folytatását a helyi önkéntesek.

Pekarek János

Folytatódik az ősszel az alsó Duna-parti faültetés akció, amelyet két évvel ezelőtt kezdeményezett a helyi Újpart Művészeti Egyesület, az önkormányzat és városi önkéntesek támogatásával.

Mint Kaszás Évától, az akció szervezőjétől megtudtuk, valószínűleg november második péntekén, azaz nyolcadikán várják újra a faültető önkénteseket a kikötői öböl város felőli oldalán, a szépen gyarapodó gyümölcsligetben.

 

Ahol jó hír, hogy a tavasszal ültetett fák közül mindössze három darab nem eredt meg az ültetés után. Ez hozzáértők szerint kifejezetten jó eredmény és meghalad minden eddigit.

Novemberben várhatóan húsz gyümölcsfát ültetnek el a helyi kereskedelmi kamara jóvoltából, és további fák beszerzését, ültetését vállalta a kórház és a vasmű is. Ezúttal többnyire diófákat ültetnek majd az önkéntesek, akik folytatják a szervezést annak érdekében, hogy még több gyümölcsfa eredhessen meg a Duna-parton, és teremhessen gyümölcsöt az eredeti elképzeléseknek megfelelően, a folyam partján sétáló dunaújvárosiaknak. Napjainkig több mint háromszáz fát ültettek az akció keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!