Dunaújváros

2015.04.24. 15:49

Főzéssel, bulival zártak - Felsorolni is nehéz, mi várta a Dunaferr diákjait a héten

Dunaújváros - Az idén fennállásának hatvanadik esztendejét ünneplő Dunaferr Szakközép- és Szakiskola egész hetes diákprogramjai pénteken zárultak le.

Gallai Péter

A héten a központi és a tagiskola legerősebbjei Muki előtti kötélhúzással döntötték el, ki a jobb, de megkeresték az iskola további legjeit is. Ennek alapján a legmagasabb, azaz a legnagyobb Szombati István, a legnagyobb lábú Szentpáli Gergő, a legkisebb lábú Bartalos Krisztina, a leghosszabb hajú pedig Petrik Eszter lett.

Az ügyességi vetélkedőn Fogas Barbara (b) és Kovács Regina
Fotó: Zsedrovits Enikő

A tagiskolában iskolatörténeti vetélkedőn mérték össze tudásukat a tanulók. Elméleti felkészítés után jártak könyvtárban, színházban, múzeumban, a tanösvényen. A versenyt a 9Rv1 osztály csapata nyerte. A csütörtöki szakmai napon a diákok többek között megnézték a Dunaújvárosi Főiskola Műszaki Intézetét, ott látogatást tettek a Bosch járműalkatrész-élettartam vizsgáló laborban és a hegesztő műhelyben is. De jártak a Hamburger Hungáriánál, a Ferrobetonnál, a rendőrkapitányságon, a szennyvíztisztító telepen és az ISD Dunaferrnél. A héten szerveztek táncházat, a hatvanas számot elültették virágból, fociztak és versmondó versenyt is rendeztek.

Pénteken pedig osztályonként sütöttek és főztek a dunaferresek, volt grill, pörkölt, csülök, paprikás krumpli, chilis bab a kínálatban. Rendeztek osztályok közötti ügyességi vetélkedőt, erősember versenyt. A napot, illetve a hetet pedig este közös buli zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!