Dunaújváros

2015.10.01. 12:12

Futva mentek a diákok az iskolába: Az egészséges életmódra nevelésről, testmozgásról szólt a napjuk

Dunaújváros – A Dunaferr Szakközép és Szakiskola megmozgatta a diákjait csütörtökön. Egy nap az egészséges életmódra nevelés jegyében.

Körmendi Erzsébet

A Dunaferr Szakközépiskola és Szakiskola diákjai népesítették be csütörtök reggel a városháza előtti teret, és Cserna Gábor polgármester rajtpisztolyos jelére elindult a tejes mezőny –több mint ezer tanuló fiatal –, hogy futva tegye meg a 2015 méteres távot a Vasmű úton keresztül az iskola központi épületéig.

Csapó Gábor igazgató köszöntötte a diákokat a főtéren.

Előtte azonban Csapó Gábor igazgató köszöntötte a Dunaferreseket a téren. Elmondta, hogy intézményük már második alkalommal rendezi meg a Dunaújvárosi Diák Sportegyesülettel karöltve az egészség- és sportnapját, csatlakozva a Magyar Diáksport Szövetség felhívásához. A Magyar Diáksport Napján, szeptember 25-én sajnos cudar volt az idő, és az eső a program elhalasztására késztette a szervezőket. Csütörtökön viszont már a kegyeibe fogadta az időjárás az eseményt. Csapó Gábor ígérte, a tartalmas programon mindenki jól fogja érezni magát a nap hátralévő részében.

Zámbó Róbert, Szabó Attila, Kotricskó Viktor főzés közben. Fotó: Ady Géza

– Örülünk annak, hogy dr. Dorkota Lajos, a MEKH elnöke, a megye és Dunaújváros díszpolgára vállalta a rendezvényünk fővédnökségét, a város önkormányzata pedig anyagilag is az egészség- és sportnapunk mellé állt. Fő célunk az egészséges életmódra nevelés és az, hogy megmozgassuk a fiatalokat – mondta lapunknak a főszervező, Zemankó Zoltán, a Dunaferr iskola igazgatóhelyettese, a Dunaújvárosi Diák Sportegyesület elnöke.

A 2015 méter futás után sport, egészségügyi programok, bemutatók várták a diákokat az iskolánál. Volt foci, kosár, pingpong, szkander, csocsó, tollas, és erős emberek versenye. Hallás és látásvizsgálat, vérnyomás és vércukormérés, tanácsadás. Bemutatkozott a katasztrófavédelem, a BV és a honvédség, ami a Dunaferr iskola rendvédelmi képzése miatt pályaorientációt is szolgált.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!