Gazdag a májusi programkínálat Dunaújvárosban

2017. április 28., 06:30 szerző: Balla Tibor
komment
Dunaújváros - Sajtótájékoztatón ismertették csütörtökön a polgármesteri tárgyalóban a nagy dunaújvárosi rendezvényeket.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Kétnapos Májusi mulatság, magyar-székely jégkorongmeccs, bringatúra, és a lassan a város névjegyévé váló háromnapos Családi hétvége szerepel a kínálatban.

Cserna Gábor polgármester elmondta, hogy a május elsejei rendezvény idén kétnapos lesz. A Májusi mulatságot önkormányzatunk 4 millió forinttal támogatta. Felhívta a figyelmet a május elsejei jótékonysági magyar-székely jégkorong-mérkőzésre, amely bár nem önkormányzati rendezésű, de Böjte Csaba, a dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítójának megjelenése Dunaújvárosban különösen kiemelkedővé teszi.

Cserna Gábor polgármester

Mint elmondta, idén már másodszor lesz középiskolai ballagás a Városháza téren, ezúttal május első hétvégéjén a Rudas középiskola végzősei a téren búcsúznak az alma matertől. Cserna Gábor elmondta, a legnagyobb érdeklődésre számot tartó - közel tízezer embert megmozgató - Családi hétvége rendezvényét 15 millió forinttal támogatta az önkormányzat. Kiemelte, hogy a horvát és a bosnyák nagykövet is részt vesz majd az eseményen, amelyre már alig van bérelhető asztal. A május 13-án zajló, immár a 33. bringatúrát pedig 1,5 millió forinttal támogatta a város - jelentette be a polgármester.

Mórocz Erika, a Tourinform iroda igazgatója ismertette az április 30. és május 1. között megrendezett Májusi mulatság programját. A vasárnap este a koncerteké Hevesi Tamással és a Mystery Ganggel, a hétfő pedig a családi és gyermekprogramoké. Az ügyvezető részletesen elmondta a május 26-tól 28-ig zajló Családi hétvége programkínálatát is, ahol idén is világrekordra törnek. A háromnapos rendezvényre a városi autóbusztársaság félóránként indít majd járatokat.

Mórocz Erika ügyvezető

Balla Tibor

2017. április 28., 06:30 szerző: Balla Tibor

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...