Dunaújváros

2014.03.13. 16:50

Diákok a katasztrófavédelmi versenyeken: nyerő erő

Dunaújváros – Rém unalmasnak hittük a kötelező katasztrófavédelmi versenyeket: tévedtünk. Izgalom, riasztás.

Szabó Szabolcs

– Évről évre egyre többen jelentkeznek. Eleinte számunkra is furcsa volt, de látjuk a diákokon, hogy tényleg érdekli őket a feladat, és az ezzel járó munka – mondja Orosz Csaba, a dunaújvárosi tűzoltók parancsnoka, aki a Széchenyi gimnáziumban rendezett háziverseny előtt tájékoztatta azt a több száz fiatalt, aki jelentkezett a házi seregszemlére.
– Régebben úgy kellett összehalászni a jelentkezőket, azonban mára már oktatási intézményenként kell tartanunk selejtezőket. Először azt gondoltam, hogy csak azért jelentkeznek, mert pár órát ellóghatnak, de ez így nem igaz, hiszen, a továbbjutóknak már komolyabban kell készülniük a városi versenyre – teszi hozzá Orosz Csaba.
Beszélgetésünk közben megtelik a gimnázium aulája. Az adatsorok szerint a széchenyisek házibajnokságára összesen 28 csapat jelentkezett, ebből hat egység az általános iskolások mezőnyében indult – sikerrel.
Már a tavalyi selejtezőben is a Bánki szakközépiskola tizenhat csapattal vett részt. A diákok lelkesedése miatt a szervezők úgy gondolták, az idén április 15-én rendezett országos versenyen már számos új feladattal szembesülnek majd a versengő egyletek. A városi katasztrófavédelmi verseny lebonyolítása is változik.
– A célunk az, hogy egy sorverseny jellegű, kalandokkal teli versenyt rendezzünk a diákoknak. A már ismert mustra forgatókönyvén számos ponton változtattunk, így remélhetően egy igazán izgalmas kalandtúra várja majd a versenyzőket. Az április közepén rendezett versenynek ezúttal is a Szalki-sziget szolgál majd otthonául. A terep kiválasztása is több szempontból indokolt. Egyrészt e terület számos városi nagyrendezvénynek volt már gazdája, másrészt itt minden feltétel adott, hogy versenyeztessük a diákokat – fogalmazott lapunknak Orosz Csaba.
A katasztrófavédelmi verseny legjobbjai előbb a megyei, majd az országos seregszemlén bizonyíthatják felkészültségüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!