Dunaújváros

2012.12.06. 12:48

Gödrösebb lett az út, mint volt...

Baracs - Hihetetlen, mégis igaz: kijavították a templomosi falurészre vezető főutca M6-os feluljáró utáni szakaszát, és a munkák után rosszabb lett az út, mint előtte volt.

Körmendi Erzsébet

Várai Róbert polgármester a helyszínen mutatta meg a jelenséget  Molnár Istvánnak, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Fejér megyei igazgatójának csütörtökön délelőtt. A bejárás indokolt volt, mert az eset nagyon felháborította Baracs templomosi részének lakóit.

Haáz János elmondta a helyszínen: - A munkák előtt is cefetül nézett ki ez az út, de azóta... az anyag egy hét leforgása után elkezdte kivetni magából a kavicsot, kigödrösödött, hatatlanná vált, tönkreteszi az autó lengéscsillapítóit. A Magyar Közút Zrt. 1300 kilométer úthálózatot kezel Fejér megyében, fele aszfalt, másik fele makadám - és az utóbbi körbe tartozik Baracson a templomosi főutca is.



Haáz János templomosi lakó mutatja az út rossz állapotát (Fotó: Lázár Zsolt)


A melegaszfaltos javítási technológia nagyon költségigényes, drága. A zrt. keresi az olcsóbb  megoldásokat, hogy a rendelkezésére álló keretből  minél több feladatot meg tudjon oldani. Kísérleteznek ipari melléktermékek felhasználásával, valamint a Templomoson alkalmazott módszerrel: keresik azt a technológiát, ami a mart aszfaltot alkalmassá teszi arra, hogy pályaszerkezeti rétegként vissza lehessen építeni a burkolatba. A Magyar Közút erre  feladatra közbeszerzési eljárást írt ki. A megye három helyszínén 1600 tonna ilyen kísérleti anyagot használtak fel, egyik rész volt Baracs, ahol 700 tonnát dolgoztak be az útburkolatba.

A másik két helyszínen sikert hozott a próbálkozás  Baracson sajnos kudarc volt, amelynek okait kiértékelik majd a szakemberek.

Molnár István azt ígérte csütörtökön a baracsiaknak, hogy a kátyúzást most elvégzik. Az időjárás ennél többet nem enged idén, így a teljes javítás tavasszal várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!