Dunaújváros

2015.09.29. 14:57

Gólyagondozás, ahogy a Rudasban csinálják

Dunaújváros - Kedden délután negyed háromtól tartották a Rudas iskolában a gólyaösszekovácsoló egy órát.

Munkatársunktól

A Rudas Szakközépiskolában nagyon fontos a diákélet, ezért augusztus 28-án és 29-én idén is megrendezték az éves gólyatábort. A nyári beilleszkedés, ami Gárdonyban volt, nagyon jól sikerült. Nagyon sok ismerkedős és csapat-összekovácsoló feladatot kaptak az új kilencedikesek, aminek fő célja az volt, hogy ne csak az osztálytársaikat de évfolyamtársaikat is megismerjék.

Újra összeültek a kilencedikes gólyák, ahogy a nyári táborban. Fotó: Zsedrovits Enikő

Mivel a tábor már egy hónapja történt szerették volna a csoportvezetők tudni, hogy érezték magukat a diákok a számukra új iskolában, milyen élmények vagy csalódások érték őket azóta. Ezért mostantól szeretnék hagyománnyá tenni, hogy félévente egy alkalommal találkoznak egy órára újra, és megbeszélik a történéseket. Ezen a keddi napon összeültek a nyári csoportok és egy nosztalgiázós, élménybeszámolós délutánon kibeszélhették magukból mindazt, ami eddig történt velük, vagy éppenséggel – történni fog.

Ez fontos a kontaktusfenntartás szempontjából, valamint így megtudhatják, hogy miben kell változtatni vagy miben nem, s így tudnak kívánságokat teljesíteni és ezekhez mérten alakítani a diákéletet a tanév további részében. Ez a nap azért is most volt, mert október 13-án lesz a gólyaavató, amit a 10.C osztály rendez és akkor válnak majd a kilencedikesek hivatalosan is az iskola polgáraivá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!