Dunaújváros

2013.05.01. 19:10

Gondozzák, szépítik környezetünket

A Pannon Oktatási Központ maroknyi diákcsoportja szorgoskodott kedden délelőtt a Béke városrész előtti körforgalmi csomópont hatalmas virágágyásánál. ők gondozzák ezentúl...

Körmendi Erzsébet

A Pannon Oktatási Központ kilencedikes és tizedikes diákjai önkéntes alapon vállalták azt a közösségi munkát, amely példaértékű lehet a város más intézményeinek és közösségeinek. Összesen tizenketten vonultak ki a körforgó virágágyásához, gyomláltak, megtisztították a szegély melletti részt, szépen formára nyírták az elburjánoztt bokrokat.

A legmagasabbat – ami a bejelentések szerint zavarja az autósokat a kilátásban – egyelőre nem vágták vissza, mert virágba borult és megvárják, amíg veszít mostani szépségéből. A diákok közül sokan még életükben nem kertészkedtek, de szakember irányításával majd belejönnek ebbe is... Örömmel vállalkoztak a munkára, mert diáknyelven mondva, bulis program, és az sem hátrány, ha közben megtanulják óvni és ápolni a környezetet.

Markovics Gréta és Nagy Annabella gyomlált, Balázs Dóra összesöpörte a lehullott földet, gazt (Fotó: Vohlmann György)

– Magángimnáziumunk örökbe fogadta a Béke városrész előtti körforgalmi csomópont virágágyását, ami annyit jelent, hogy ezentúl a mi diákjaink gondozzák az ágyást. Közterületről lévén szó, minden munkát, feladatot egyeztetünk az önkormányzat városüzemeltetési osztályának szakértőjével. Azért ezt a területet választottuk, mert közel van az intézményünkhöz és úgy érezzük, munkánkkal hozzájárulunk a városrészünk szebbé tételéhez – mondja Borgulya Zoltán igazgató.

 



A környezettudatos nevelést szolgáló program részeként kecskerágó nevű növényt és színes köveket vásárolt az iskola, hogy még szebb legyen majd az ágyás, középre pedig valami nagyobb virágzó növényt terveztek. Az igazgató szeretné, ha a lakóépületek előkertjéhez hasonlóan más intézmény, civil szervezet is kedvet kapna valamelyik közterületi park, virágágyás örökbefogadására, mert ezáltal szebbé és virágosabbá tehetnék a várost.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!