Dunaújváros

2013.10.20. 17:05

A zene összehozta a hagyományőrzőket

A hagyományőrzés és a kultúra volt a fő vonulat a mozi előtti téren szombaton délután. A gasztronómiai csemegék sem hiányoztak a kínálatból.

Körmendi Erzsébet

A Nyitott Dunaújváros címet viselő nagyszabású program helyből és térségből egyaránt százakat vonzott a mozi előtti térre szombaton délután. A kellemes, napsütéses időnek is minden bizonnyal része volt abban, hogy az emberek szívesen töltötték a szabadban a pihenőnapjuk egy részét, leültek a téren felállított faházak előtti asztalokhoz, megkóstolták a különleges nemzetiségi ételeket, amelyek vetekedtek egymással a legjobb étek címért. Sokan örültek például annak, hogy egy tál babgulyást kaptak. Cserkuti István nem főzött, viszont kiváló mézeket hozott a rendezvényre, sokan megízlelték például az eredeti propoliszos különlegességet.

A hagyományőrzés és a kultúra ápolása volt a fő célja a Nyitott Dunaújvárosnak. A fellépőkon kívül kiállító pavilonok is szolgálták e célt. A jó zene összekapcsolta a hagyományápolásban jeleskedő hazai és nemzetiségi csoportokat, együtteseket. Fellépett például a Roma Hungaricum Állami Művészegyüttes, a városi fúvószenekar himnuszokat és horvát népdal feldolgozásokat adott elő, a Dunaújvárosi Vegyeskar szintén horvát népdalokkal nyűgözte le a közönséget. Mellettük a Zeus zenekar görög zenét játszott, a BonaVox pedig magyar népdalokat adott elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!