Dunaújváros

2014.09.18. 17:25

Hamarosan kézbesítik a városban élő nyugdíjasoknak a pénzt

Dunaújváros - Az elmúlt félévben kétszer kaptak a dunaújvárosi nyugdíjasok az önkormányzattól pénzbeli támogatást, hamarosan érkezik a következő.

Gallai Péter

Sajtótájékoztatót tartott csütörtökön Cserna Gábor polgármester, aki elmondta: – A polgármesteri határozatokat a napokban kézbesítik, többségét a posta, de a város bizonyos pontjaira személyesen én viszem ki ezeket. Az átvételről szóló papírt alá kell íratni az érintettekkel, akik közül sokan bizony meglepődtek, amikor bejelentkeztem a kaputelefonba, de utána örömmel fogadtak. S persze akkor már a város dolgai és egyéb kérdések is szóba kerülnek, de van, ahol a szilvalekvár főzés fortélyairól beszélgettünk.

Cserna Gábor polgármester a város több pontjára személyesen viszi ki az érintetteknek a támogatásról szóló határozatot. Fotó: Ónodi Zoltán

A polgármester hozzátette: pont azért megy ki egyesével a határozat, feladóvevény aláírásával, mert így adómentes. A közgyűlés ezúttal differenciált összeget határozott meg, amelyet Selyem József MSZP-s képviselő vetett fel és egyhangúlag megszavazták. A mindenkori öregségi nyugdíjminimum ötszöröséig hatezer-, e fölött négyezer forint jár az állandó lakcímmel rendelkezőknek. Az összesen 73 millió forint kézbesítése a szeptember 29-i héten kezdődik és két héten belül mindenkinek meg kell kapnia. Aki nem, az a szociális osztályon érdeklődjön, mert az önkormányzat a nyugdíjfolyósító júniusi listájából dolgozott, ami 13 ezer 493 embert jelent. A DH kérdésére a városvezető hangsúlyozta: a támogatásra minden nyugdíjtípusú ellátásban részesülő jogosult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!