Dunaújváros

2015.04.24. 18:59

Hangversennyel zárt a zeneiskola hete

Dunaújváros - Pénteken este remek tanári koncerttel és a Sándor Frigyes Díjak átadásával búcsúzott a zeneiskola ünnepi programsorozata.

Szabó Szabolcs

A Sándor Frigyes Napok keretében számos remek zenés program, koncert várta a komolyzene helyi szerelmeseit. Nem volt ez másként a programsorozat zárásaként rendezett tanári koncerten sem, amelyen a zeneiskola pedagógusai léptek fel az intézmény kamaratermében. E koncert előtt vehette át a Sándor Frigyes Emlékérmet Pomposné Zelena Erzsébet, a Sándor Frigyes Díjat pedig Hegyi Zoltán.

A tanári koncert előtt Moravecz Attila, a Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti iskola igazgatója és Gombos István, a város humán ügyekért felelős alpolgármestere köszöntötte a közönséget, majd következett a díjak átadása.

Hazai pályán A zeneiskola pedagógusainak remek koncertjével zárult az idei Sándor Frigyes Napok programsorozata. Moravecz Attila és Dőr Gabriella előadásában Rachmanyinov Vocalise című darabját hallhatta a hangverseny közönsége
Fotó: Ady Géza

A Sándor Frigyes Emlékérmet Gombos Istvántól Pomposné Zelena Erzsébet vehette át, míg a gyermeknek járó Sándor Frigyes Díjat Hegyi Zoltán, az iskola növendéke kapta.

Pomposné Zelena Erzsébet a Zeneművészeti Főiskola Szegedi tanárképző szakán szerzett diplomát, hegedű-szolfézs szakon 1975-ben. Ezek után pályázta meg a Dunaújvárosban kiírt hegedű tanári állást.

Gombos István alpolgármester adta át a Sándor Frigyes Emlékérmet Pomposné Zelena Erzsébetnek pénteken este a Sándor Frigyes Napok záróeseményén
Fotó: Ady Géza

Aktív tagja volt a Dunaújvárosban alakult szimfonikus zenekarnak, a népi zenekarnak, mely a Vasas Néptáncegyüttest kísérte, s számos közös fellépést tudhattak magukénak. A 2001-ben alakult Concentus Vonósnégyes alapító tagja. 1991-től a vonós tanszak vezetője. Az intézmény gyermek vonószenekarának vezetője. Kiváló hegedűtanárként munkáját nagy tudás, szakértelem, odaadás, lendület és lelkiismeretesség jellemzi.

Hegyi Zoltán 2003 óta tanul a zeneiskolában. Klasszikus gitáron kezdte hangszerestanulmányait Kossovics Gyula Tanár Úrnál, majd ugyanezen a hangszeren három évig Csuhaj-Barna Tibornál tanult.

Egy ígéretes zenei pálya fontos állomása: Hegyi Zoltán a zeneiskola növendéke vehette át a Sándor Frigyes Díjat

A basszusgitár alapjait Eged Mártonnál ismerte meg, majd ezután került jelenlegi tanárához, Szabó Attilához, akinél három éve kezdte meg jazz-bőgő tanulmányait. Tavaly a II. Országos jazz-zenei I. helyezést ért el, emellett különdíjban is részesült.

A díjátadót követő remek koncerten Oláh Dezső, Beke Beáta, Moravecz Attila, Dőr Gabriella, Kurucz Ádám Attila, Szőts Judit, Mészáros Melinda és Matolcsi Katalin produkcióinak tapsolhatott a zeneiskola közönsége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!