Dunaújváros

2014.08.12. 16:30

120 millió euró összegű hitelszerződést kötött a Hankook

A hazai gyártóbázis kulcsszerepet játszik a Hankook hosszútávú terveiben. Az export ösztönzés finanszírozására megkötött hitelszerződés is ezt bizonyítja.

Dunaújvárosi Hírlap

Az Eximbank, a Raiffeisen Bank, a K&H Bank és az UniCredit Bank konzorciuma a HankookTire Magyarország Kft-vel 120 millió euró összegű, 3 éves futamidejű hitelszerződést kötött, annak érdekében, hogy tovább ösztönözzék a cég exporttevékenységét. A hitelkeret célja a Hankook Magyarország Kft. általános forgóeszköz igényének finanszírozása, ezen keresztül pedig export aktivitásának segítése és regionális versenyképességének növelése.

A szerződés aláírása kapcsán Nátrán Roland elmondta: Kiemelt fontosságú, hogy a HankookMagyarország Kft. több száz magyar beszállító kkv-val áll kapcsolatban, így a forrásokból finanszírozott fejlesztések révén egyre több lehetőséghez juthatnak a hazai vállalkozások is. Kiemelte, hogy a Raiffeisen Bankkal, amely az ügylet koordinátora, a K&H Bankkal és az UniCredit Bankkal alkotott finanszírozói konzorciumjól mutatja a hatékony együttműködés eredményét, mely az exportkapacitások további bővítését segíti elő.

A szerződést Patai Mihály az UniCredit Bank, Nátrán Roland az Eximbank, Lee Sang Il a Hankook, Heinz Wiedner a Raiffeisen Bank, míg Peter Roebben a K&H Bank képviseletében írta alá. A hitelkeret célja a Hankook forgóeszköz igényének finanszírozása (Fotó: hankook)

Lee Sang Il, a Hankook Magyarország Kft ügyvezetője kifejtette: A HankookTire ismét mérföldkőhöz érkezett, hamarosan befejeződik a vállalat harmadik beruházási üteme Magyarországon, a rácalmási gyár kulcsszerepet játszik a Hankook hosszútávú terveiben. A folyamatosan növekvő gyártás a harmadik ütemmel megközelíti majd az évi 19 millió gumiabroncsot, így a cég közelébe kerül annak, hogy Európa legnagyobb gumiabroncsgyártó üzeme legyen.

Dr. Szabó László külgazdasági és külügyi államtitkár beszédében kiemelte, hogy a magyar gazdaság hosszú távú fenntartható növekedésének egyik fő motorja az export további növekedése. Hangsúlyozta továbbá az aláírt hitelszerződés fontosságát, mivel annak segítségével a Hankook is hozzájárul a magyar kivitel bővítéséhez és a hazai munkahelyteremtéshez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!