Dunaújváros

2016.01.29. 20:34

„Harmincéves vagyok!”

Dunaújváros – Jótékonysági estet szerveznek Pecsét István javára a város kulturális intézményei, képzőművészei. „Harmincéves vagyok!”: ez a címe annak a kétrészes, műsoros estnek, amelyet a Bartók Kamaraszínházban rendeznek meg március 4-én, Pecsét István javára, a szünetben árveréssel egybekötve.

Pekarek János

A műsorban és az árverésben közreműködnek a Bartók művészein kívül a Munkásművelődési Központ együttesei, valamint az Intercisa Múzeum, és dunaújvárosi képzőművészek is. Rendező: Gulyás Herman Sándor . Az est fővédnöke: Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere, Cserna Gábor . Az est elnevezése (Harmincéves vagyok!) egy sikeres musical címe – egyben utalás arra a célra, amiért az egészet megrendezik. Vagyis: hogy a súlyosan rákbeteg, egy drága kínai gyógykezelésben reménykedő, márciusban huszonkilenc éves Pecsét István megérje harmincadik születésnapját közöttünk, egészségben, jó kedélyben...

István gyógyulásáért meghökkentően sokan összefogtak. Immár szinte megszámlálhatatlan, hogy hány helyen működik gyűjtőpont a városban és annak környékén, ahol az ő gyógyulásáért gyűjtik a pénzt. Ilyen gyűjtőpont van a Szent Pantaleon Kórházban, három helyen is, a polgármesteri hivatal előcsarnokában (itt névtelenül lehet pénzt adományozni), minden közgyűlési párt irodájában, a dunaújvárosi uszodában, és még a rácalmási polgármesteri hivatalban is. Tegnap kaptuk a hírt, hogy egy újabb gyűjtőponttal szaporodtunk: a kulcsi Kulcsker vasboltban is lehet már adakozni.

Több olvasónk felvetette, hogy érdemes lenne internetes árverési felületet indítani, ahol tárgyakra lehetne licitálni. Talán akad jelentkező ennek megszervezésére...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!