Dunaújváros

2016.09.26. 18:45

Hárommilliót tekertek össze - A kórház szülészetének felújítására fordítják

Dunaújváros - Véget ért a rácalmási gumiabroncsgyár Tekerd Jobbra! elnevezésű társadalmi célú akciója, amelynek egyik kedvezményezettje a Szent Pantaleon Kórház volt.

Gallai Péter

A Hankook akciójához a vállalat dolgozóin kívül bárki csatlakozhatott, aki fontosnak tartotta a dunaújvárosi kórház, illetve a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálat támogatását, és emellett odafigyel saját egészségére is. A kétszáz résztvevő közel négy hónap alatt kerékpárral összetekert, több mint 31 ezer kilométere 8 millió forintnyi adományt jelent a két szervezet számára. Ebből az önkéntesek választása alapján hárommillió forintot adhatott át hétfőn Lee Sang Il, a gyár ügyvezető igazgatója a kórház auditóriumában dr. Mészáros Lajos főigazgatónak.

Lee Sang Il ügyvezető igazgató és dr. Mészáros Lajos főigazgató Fotó: Zsedrovits Enikő

Utóbbi köszöntőjében kiemelte, azért fontosak ezek a társadalmi megmozdulások, mert ha egy cég támogatja intézményüket, akkor azt kicsit magáénak is érzi azt.

- A most kapott felajánlást szintén a szülészet felújítására fordítjuk, amelynek orvosi műszereit EU-s forrásokból lecseréltük, most ehhez szeretnénk szebb, komfortosabb, biztonságosabb környezetet teremteni. Ennek része a klimatizálás, a burkolatok cseréje, a vizesblokk felújítása. A munka októberben kezdődhet - tudtuk meg a főigazgatótól, aki azt is elmondta, hogy az országos adatokkal szemben Dunaújvárosban örömteli módon növekedett a szülések száma.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!