Dunaújváros

2014.06.19. 14:20

Határon túli fiatalok vakációztak Dunaújvárosban

Dunaújváros - Kedvesek, közvetlenek, udvariasak, és jeleskednek a fociban, a vízisportokban, vagy éppen a birkózásban. Határon túli fiatalok, akik örömmel jöttek Dunaújvárosba.

Körmendi Erzsébet

 

Kenusok a Dunán

- Nagyon jól érezzük magunkat Dunaújvárosban, ezt feltétlenül írja meg! - kérte Zsámboki Krisztián, aki a Csantavérről érkezett gyerekcsoport vezetője, és már harmadszor vendégeskedik a sporttáborban. A Gazdasági Ellátó Szervezet, az önkormányzat, a helyi sportolók, edzők, szakosztályvezetők, penteleiek segítségével és támogatásával idén is harminckét határon túl élő magyar fiatal sportolhatott négy napig városunkban. A szálláshely, a Hild kollégium kínálta kikapcsolódási lehetőségekkel is nagyon elégedettel voltak.

 

Maruska Andrea a fiúkkal szemben bizonyított a pályán.

Csend honol ma este már a Hild-kollégiumban, mert délután haza utazik az a harminckét határon túli magyar fiatal, aki hétfő óta benépesítette és élettel töltötte meg a szép épület falait. Szabó Tamás, a Pentele Sport-, Kultur és Hagyományőrző Egyesület elnöke, a DPASE női foci szakosztályának vezetője szervezte meg a programokat most is, immáron ötödik alkalommal.

Pintér Áron és Kikli Kristóf birkózó edzés közben

A támogatók jóvoltából a résztvevőknek a tábor teljesen ingyenes volt, célja pedig, hogy nyaralással összekötve a tehetséges fiatalok mutatkozzanak be városunk szakosztályainál, és ha kölcsönösen megfelelnek egymásnak az elvárások, akkor a kiválasztott sportolók akár Dunaújvárosban folytassák pályafutásukat és tanulmányukat.

Surányi Martin, Pintér Áron, Sarnyi Ákos, Kukli Kristóf, Pásztor Adrián, Hajdu László Borsos László Gergő csocsózik ebéd után a kollégiumban.

Fiú és lány focisták, labdarúgók és birkózók érkeztek a táborba Kárpát-Ukrajnából Nyagyszöllősről és Tiszasasvárról, az erdélyi Nagyváradról, a vajdasági Zentáról, Csantavérről. Délelőttönként mindenki a sportágának megfelelően edzéseken vett részt, majd ebéd után pihent, pingpongozott, focizott, csocsózott, biliárdozott a Hild kollégiumban. Délután négy órától ismét edzés volt, amit néha városnézés, uszodalátogatás és egyéb program váltott fel, vagy egészített ki. A szervezők mindent megtettek, hogy a fiatalok pár napra második otthonuknak érezzék Dunaújvárost.

Zsámboki Krisztián, Nagy Torma Adrián és Nagy Roland biliárdozik.








Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!