Dunaújváros

2015.04.24. 15:49

Hatvanhárom döntést hoztak a közgyűlésen

Dunaújváros - Rendeletmódosításításokkal, önkormányzati cégek beszámolóival, támogatási kérelmekkel, alapító okiratok módosításával is foglalkozott a közgyűlés. Hatvanhárom döntés...

Körmendi Erzsébet

Az Egyesített Szociális Intézmény és Árpád-házi Szent Erzsébet Idősek Otthona indul a szociális szakosított önkormányzati intézmények fejlesztésére, felújítására kiírt pályázaton. A Barátság úti épület belső karbantartása, állagmegóvása szerepel a tervekben, és kiépítene egy mobil, hordozható nővérhívó rendszert is 1,6 millió forint támogatásból.

A Sándor Frigyes Zeneiskola miniszteri keretből szeretne szobrot állítani a névadó tiszteletére a képviselők támogatták a pályázaton való indulást, és szükség esetén a város kétmillió forint önrészt biztosít.

A Dunaújvárosi Fogorvosok Egyesülete már tavaly is támogatást kért az önkormányzattól. A fogászok nem tudják ellátni feladataikat az Országos Egészségpénztár finanszírozásából, ezért idénre is igényeltek kiegészítő támogatást. A közgyűlés havi 80 ezer forintot - ugyanannyit mint tavaly - szavazott meg a hét nyugdíjas és négy aktív korú fogorvos praxisának. A dunaújvárosi Vállalkozó Háziorvosok Egyesülete pedig 1.6 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott.

A technológiai tömb birtokba vétele után sok hely felszabadult a kórház főépületében, ahova beköltözhetnek ellátások. Fotónk az avatáson készült, amelyen részt vett dr. Zombor Gábor, Cserna Gábor, dr. Mészáros Lajos és dr. Galambos Dénes is
Fotó: Archív

A közterületi járdák helyreállítására 100 millió forintot különítettek el. A Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (vagyis a Volán) megküldte az önkormányzatnak a múlt évi beszámolóját. Cserna Gábor polgármester nehezményezte, hogy a buszos tömegközlekedést ellátó társaságot senki sem képviselte a közgyűlésen, pedig elvárható lenne. Szabó Zsolt a közösségi közlekedés reformálására hívta fel a figyelmet, Tóth Kálmán nehezményezte, hogy a buszközlekedés felülvizsgálata kikerült a napirendből, pedig Hingyi Lászlóval közösen tavaly november óta küzdenek új járatok bevezetéséért.

A Dunaújvárosi Sárkányok Kosárlabda Sportegyesület 1,7 millió forint önrészt kapott a TAO-pályázatához.

Megcsúszott szeptemberben az Alsó-foki patak rézsűjel. Az önkormányzat vis maior pályázaton elnyerte a helyreállítási költség 70 százalékát, a fennmaradó 30 százalék önrészt, hatmillió forintot biztosította a testület.

Dr. Mészáros Lajos főigazgató személyesen indokolta a kórház 150 millió forintos hitelfelvételi kérelmét. Elmondta, az új technológiai tömb átadásával a főépületben üres helyek szabadultak fel. Így lehetőség van arra, hogy a Kulcsra és Várpalotára kihelyezett rehabilitációs és krónikus ágyak visszakerüljenek a kórház főépületébe. Ez nagy előrelépés lenne szakmai, lakossági és pénzügyi szempontból így a közgyűlés jóváhagyta a kérést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!