Dunaújváros

2015.03.31. 18:44

Helyben is postai ügyfélszolgálat

Dunaújváros - A Magyar Posta tájékoztatása szerint a szerdától működő Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. ügyfélszolgálati tevékenységét Dunaújvárosban a nyolcas számú posta látja el.

MTI

Ezért a Dunaújváros, Béke körút 3. cím alatt üzemelő postai szolgáltató hely nyitvatartási ideje az eddig megszokotthoz képest április elsejétől megváltozik. Szerdától hétfőn, kedden, szerdán és pénteken 9 és 18 óra, csütörtökön 9 és 20 óra, szombaton pedig 9 és 14 óra között várják az ügyfeleket.

Ugyanis április elsején megkezdheti működését az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. a gázüzletágban, miután a cég hétfőn megkapta az ehhez szükséges energiahivatali engedélyt - jelentette be Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára hétfőn az M1 aktuális csatornán.

A fogyasztók a Főgáz ügyfélszolgálatain és a Magyar Posta egységeiben megnyitott ügyfélszolgálati pontokon tájékozódhatnak a lehetőségről. Némethné beszámolt arról is, hogy következő lépésként a nemzeti közműszolgáltató az év végén, a jövő év elején jelenhet meg az áramszolgáltatásban. Harmadik lépcsőként pedig a távhőszolgáltatásban jelent majd alternatívát a cég, ennek pontos időpontját azonban egyelőre nem tudta megmondani az államtitkár.

Az állami tulajdonú cég a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal közleménye szerint február 27-én adta be kérelmét szolgáltatási területének növelésére.

A kormány 2015. január 22-én rendelkezett a nemzeti közműszolgáltatási rendszer megszervezése érdekében szükséges intézkedésekről. Ennek egyik lépése a Főgáz Zrt. földgáz egyetemes szolgáltatási tevékenységének országos szintűre mind a 19 megyére, valamint Budapestre történő kiterjesztése. A Főgáz szolgáltatási területe korábban Budapestre, valamint Pest, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére terjedt ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!