Dunaújváros

2016.12.09. 19:15

Szakképzés Európai Hete - Hiányszakmákat kínálnak

Dunaújváros - A Szakképzés Európai Hete 2016 nemzetközi eseménysorozatában a Hild iskola nem csak egy nyílt napot tartott, de egy egész hétre megnyitotta az iskola kapuit az érdeklődők előtt.

Balla Tibor

Dunaújvárosi Szakképzési Centrum Hild József Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Szakiskolája minden nap reggel kilenctől délután egyig várta az érdeklődő szülőket és diákokat, akik be szerettek volna lesni az iskola mindennapjaiba.

Mindenekelőtt kötetlen formában szakmai beszélgetéseket folytathattak a tantestület tagjaival, majd amikor már tájékozódtak az iskolai képzésekről, meg is nézhették az iskolában működő képzésekről tartott bemutatókat.

Ottjártunkkor éppen a Szilágyi iskola végzősei látogattak el a szakképző iskolába, ahol a lányok Polányi Anita, Kovács Nikolett Zoé, Keresztes Elizabet és Kuti Csilla mécsestartót szépítettek dekupázs technikával Fotó: Ady Géza

Az ács szerkezeteket makettekkel mutatták be, és az érdeklődőket a boltívkészítés rejtelmeibe is beavatták. A kőművesek munkáját humoros kisfilm vetítése mutatta be, de volt építészeti puzzle és mozaikmakett is.

Az ArchiCAD építészeti programmal és különféle méréstechnikai eszközök bemutatójával szemléltették a magasépítő technikus munkájának lényegét. Ismertették a kereskedelmi szakmacsoportban zajló képzés sajátosságait, és a tanműhelybe is betekintést engedtek a gyakorlati oktatásvezető irányításával.

A fiúknak is testhezálló feladat jutott, kalapáccsal, szeggel a kézben madáretetőt készítettek a nyílt napon Fotó: Ady Géza


Az általános iskolákból érkező csoportok feladatot is kaptak, a lányok mécsestartót díszítettek, a fiúk pedig madáretetőt állítottak össze.

A Faktor Tanműhelyek Kft. telephelyén egész héten várták a szülőket és a pályaválasztás előtt álló tanulókat, hogy a vállalatnál folyó képzések és a cég képzési szemléletének ismertetése után minden nap szakmai bemutatókon, interaktív feladatokon keresztül hívják fel a figyelmet a különböző (ács, asztalos, kőműves, burkoló, festő, mázoló, tapétázó) szakmák érdekességeire.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!