Dunaújváros

2017.02.20. 22:10

Huszonöt éve írtuk: Hitelfelvétel tilos!

Dunaújváros - Önkormányzati költségvetés tervezett hiánnyal. Álltak a gépek a radiátorüzemben. Menekültkérdés.

Pekarek János

A keddi rendkívüli közgyűlés - az összevont bizottsági ülés állásfoglalásával összhangban - módosította korábbi döntését, és nullszaldó helyett 24,3 millió forint tervezett hiánnyal hagyta jóvá a város 2 milliárd 316 millió forint összegű költségvetését - írta huszonöt évvel ezelőtt, 1992. február 21-én elődünk, A Hírlap tudósításában. - Hitelfelvételre csak a legvégső esetben kerülhet sor.

Két hétig álltak január 23-tól a radiátorüzemben a gépek, a dolgozók kénytelenek voltak otthon maradni 80 százalékos állásbérrel. A kényszerpihenőre az üzem vezetője szerint azért került sor, mert az olajradiátorra nem volt megrendelés, a tagos radiátor gyártásához nem kaptak megfelelő alapanyagot.

Szó sem volt még menekültkérdésről, tömeges elszegényedésről, amikor öt éve elfogadta munkaprogramját a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Szervezetének küldöttközgyűlése. A terveket a valóság alaposan átformálta. Először a Romániából menekültek fogadása, elhelyezése, támogatása, majd az örmény földrengés áldozatainak megsegítése volt feladat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!