Dunaújváros

2016.07.28. 15:00

Huszonöt éve írta a Dunaújvárosi Hírlap: Eltűnt egy régi cég a város életéből, örökre

Dunaújváros - Csőd a fonodában, átszervezés a papírgyárban, leállás a Fékonban, razzia a piacon a kazettaárusoknál.

Pekarek János

Csődöt mondott a fonoda - jelent meg a rossz hír elődünk, A Hírlap első oldalán huszonöt évvel ezelőtt. A részvénytársaság felszámolásáról, a csőd bejelentéséről döntött a DUTEX Rt. igazgatósága július 25-én. A megrendelések csökkenése ugyanis oda vezetett, hogy nem tudta fizetni bankhiteleit a fonoda, s pénzügyi helyzete megpecsételődött. Jövedelmező piac hiányában képtelenség egy ilyen vállalkozást finanszírozni, mondta a hitelező bank képviselője.

Bizonytalan jelen után szomorú jövő: munkásgyűlést tartottak a Dunapack Rt. dunaújvárosi papírgyárában. A részvénytársaság ugyanis bérbe akarja adni a gyár forgácsoló csarnokát a HalinóKft-nek, munkalehetőséget ajánlva az ott dolgozóknak, úgy, hogy áthelyeznék őket a kft-hez. Nem fizetnének tehát végkielégítést, viszont a dolgozók a felmondási bérük arányában részjegyet vásárolhatnának, vagyis tulajdonosokká válhatnának a Halinó Kft-ben.

Karbantartás és festés miatt az idén is leáll augusztus 5. és 23. között három hétre a Fékon dunaújvárosi üzeme. Ez idő alatt kiveszik szabadságukat a varrónők.

Razzia volt a piacon múlt szerdán. Főleg a műsoroskazetta-árusokat ellenőrizte a rendőrség, mivel a sajtótörvény szerint a nyilvános közlésre szánt videókazetta sajtóterméknek minősül. A BTK szerint pedig sajtóvétségnek számít, ha valaki engedély nélkül forgalmazza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!