Dunaújváros

2017.01.09. 21:02

Huszonöt éve írtuk - Feszültségek sora

Dunaújváros - Áll az egyik kohó, nincs igény a nyersvasra. Taxisok tiltakoznak a benzináremelés ellen. Törvényigazítás?

Pekarek János

Nyersvasra sincs igény, áll az egyik kohó - írta huszonöt évvel ezelőtt, 1992. január 10-én elődünk, A Hírlap címoldalán. - Az előző év utolsó hónapjaiban a nagyolvasztóműnek alig volt megrendelése. Most, január első napjaiban is csak az egyik kohó termel.

Abban reménykedünk, hogy a szokásos év végi készletfelhasználásokból fakad a vásárlások elmaradása. Mert arra gondolni sem merünk, hogy az amúgy is összezsugorodott hazai piac igénye csökkent tovább - mondta Márkus László gyárvezető.

Kék szalaggal felpántlikázva közlekednek a dunaújvárosi taxik a benzináremelés ellen tiltakozva. Vámi Ferenc, a Hotel Taxisok vezetője szerint azonban a benzin ára csak az egyik gond a sok közül. Ehhez társul az alkatrészek magas ára, illetve hiánya, és az a tény, hogy a fuvaroztatók száma egyre csökken. Kupa Mihály pénzügyminiszter kijelentését, hogy hárítsák át a költségeket a lakosságra, komolytalannak tartja.

A dunántúli megyei jogú városok polgármesterei és a köztársasági megbízottak szerint kiigazításra szorul az önkormányzati törvény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!