Dunaújváros

2017.06.08. 16:53

Huszonöt éve írtuk - Papíripari aggályok

Dunaújváros - Csődtől félnek a papírgyárban. Megalakult az álláskeresők egyesülete. Oskolamester címet adtak át.

Pekarek János

Csődbe jut a papíripar? - ezzel a főcímmel kezdődött elődünk, A Hírlap első oldala huszonöt évvel ezelőtt, 1992. június 9-én. - A szakszervezeti titkár átnyújtotta a választmány tiltakozását, vétóját a munkáltatónak, amelyben a dolgozókat ért érdeksérelemre hivatkoznak a négyszáz ember elbocsátása miatt. Megalakult a Munkanélküliek és Álláskeresők Dunaújvárosi és Városkörnyéki Egyesülete, amely a munkanélküliek érdekeinek képviseletét, tagjainak támogatását, segélyezését, illetve munkához juttatását tűzte ki legfontosabb céljaként.

Oskolamester címmel tüntették ki Pásztor Bertalant, a Széchenyi István Gimnázium magyar-filozófia szakos tanárát. A Fejér Megyei Pedagógiai Intézet által alapított címre másodszor pályázhattak pedagógusok, közösségek. Kemény Dezső Sírkerti strófák című verseskötetének bemutatóját rendezik a BBMK stúdiótermében. Az ünnepi könyvhét egyetlen városi író-olvasó találkozóján a szerző műveit Oláh László Olivér interpretálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!