Dunaújváros

2014.08.29. 20:25

Igen sok, és nagyon sokféle műsor vár a városiakra és a környékbeliekre most

Dunaújváros - Művészettől kutyakiállításig, évfolyamtalálkozótól világrekordig, rendőrnaptól évnyitóig: válasszanak!

Gallai Péter

A Petőfi Művészeti Liget ingyenes záró rendezvényét, mely egyben a Bartók színház 2014/15-ös évadának megnyitója is, augusztus 30-án szombaton rendezik meg. Koncertekkel, előadásokkal, gólyalábas bemutatóval, marionett előadással várják a kicsiket, nagyokat és minden színházat kedvelőt, régi és új nézőt.

Ami pedig a programot illeti, a szabadtéri színpadon 16 órától a Dunaújvárosi Big Band koncertjével rajtol az eseménysor. Fél öttől a színpad előtt vásári forgatag kezdődik, a Varga Banda gólyalábas műsorával. A kínálat: egy régi vásár életképei, tréfás árusok, lóvásár, medvetáncoltató, juhait kereső pásztor, gólyalábas akrobatika.

A Petőfi ligetben piknikkel várja a nézőket a Bartók színház.Fotó: Archív, Ady Géza

Fél hatkor a zenepavilon előtt Plautus: a Hetvenkedő katona című darabból adnak elő részletet a színészek. Este fél hétkor a parkban Sarkadi Bence marionett színházának Figura Ex Machina előadását láthatjuk. Hét órakor a szabadtéri színpadon Szabó Balázs Bandája koncert következik Fél nyolckor ismét Sarkadi Bence marionett színháza szórakoztatja a publikumot, a nap zárásaként pedig este kilenc órakor a szabadtéri színpadon Mithras Misztérium címmel a kamaraszínház és a táncszínház közös produkciója lesz terítéken.

Szombaton délelőtt tizenegy órakor a Móricz Zsigmond Általános Iskolában az intézményben ötven évvel végzett diákok találkozója kezdődik. Délután két órakor a város alatti Duna-parton a yorkie-tenyésztők összejövetelét rendezik meg: ezek a fajta kiskutyák talán a legnépszerűbbek manapság, főként a városi otthonokban, elsősorban a helyszűke miatt.

Szombaton délután négy órakor zárul várhatóan Dunaújváros talán legfontosabbá váló programja: az újraélesztési világrekord-kísérlet. Azaz: a kísérlet már nem is jó szó, mivel, ahogyan azt lapunk más tudósításaiban olvashatják, a rekord már a miénk! Éltessük minél többen a résztvevőket!

Vasárnap délelőtt a Dózsa mozi előtti téren reggel kilenc és délután egy óra között rendőr családi napot rendeznek, látványos rendvédelmi bemutatókkal. S számot kell vetnünk azzal, hogy augusztus utolsó napján befejeződik az iskolai vakáció: a Széchenyiben délután háromkor évnyitó lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!