Dunaújváros

2015.04.19. 10:29

Ilyen legyen az én kis takaróm! - Gyerekektől várnak ötleteket az ötletgazdák, az alkotók a következő hónapokban

Dunaújváros - Helyi és környékbeli ügyeskezű asszonyok is csatlakoztak az óriás takaró készítéshez, amely az országos méreteket öltött tavaly is. Várják az ötleteket. Rajzoljatok mintát!

Körmendi Erzsébet

Összesen 625 négyzetméter (Guinness rekord) volt az óriás takaró, amelyet civil önkéntesek kezdeményezésére tavaly készítettek az ország ügyes kezű lányai, asszonyai. A hihetetlenül szép és nagy művet aztán darabjaira bontották és 400 gyermek kapott belőle saját, személyre szóló takarót. A négyzeteket több mint száz, kézimunkát szerető ember készítette szívvel, lélekkel.

Hatalmas és színes volt az óriástakaró, amit tavaly Csákberényben készítettek. Az idei milyen lesz? Fotó: Zsedrovits Enikő

A nagyszerű összefogás, a varázslat idén is folytatódik: még a tavalyinál is nagyobb takarót szeretnének összeállítani augusztus 29-én Csákberényben, ahonnan a kezdeményezés fakad. Dunaújvárosban már volt egy nap, nem is olyan régen, amikor az MMK-ban gyűltek össze a helyi és környékbeli hölgyek, és speciális horgolásos, kötéses technikával készítettek takaródarabokat, amelyek majd részei lesznek a nagy műnek.

Az akció szervezői terveket várnak a gyerekektől az elkövetkező hetekben, hónapokban: „Az én takaróm ilyen lenne" mottóval arra kérik a gyerekeket, rajzolják le, milyen mintát látnának szívesen az őket melengető kelmén. Fontos kitétel, hogy hat négyzetből kell állnia a rajznak, amely alapján az ügyeskezű asszonyok elkészíthetik a különleges takarót. A rajzokat Csákberénybe, az Ady Endre utca 1-be várja az óriástakarós Csobán Erika június 26-ig. A borítékra feltétlenül rá kell írni a gyermek lakcímét és életkorát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!