Dunaújváros

2017.01.22. 20:56

Imahét, kiállítás

Dunaújváros - Gazdag programja volt e héten (is) városunknak: egyetemes imahéttől kezdve életmű-kiállításig.

Pekarek János

Hétfő: - Egyetemes (más megnevezéssel: ökumenikus) imahét kezdődött a városban január 15-én. A rendezvényen minden nap estéjén más és más templomban más és más keresztény egyház képviselője vezette a közös imát.

Kedd: - Helyreállt a vízszolgáltatás. Dunaújvárosban megszűnt mindenféle, a távfűtéssel és a melegvíz-szolgáltatással kapcsolatos korábbi gond. Megemelték és tovább növelik a csápos kutakból kitermelhető mennyiséget. Az elmúlt hét végén a város egyes pontjain elégtelen vízszolgáltatás borzolta a kedélyeket.

Szerda: - Dunaújváros rendőrkapitányát fogadta Cserna Gábor a városházán. Az aktuális helyi közbiztonsági kérdéseket és az idei terveket beszélték meg. Szó esett például az egyeztetésen arról, hogy ebben az évben Dunaújvárosban rendezik meg a Fejér megyei rendőrnapot.

Csütörtök: - Szalay Balázs mindig felhívja szüleit a reptérről, amikor indul a Dakar ralira. A Dakarként ismert, embert és gépet próbáló ralin a dunaújvárosi születésű Szalay Balázs a 11 helyen, csoportjában elsőként ért célba. Szüleivel beszélgettünk a kalandvágyó fiúról.

Péntek: - A vér ma is kell! Mostanában kevesebben vállalkoznak véradásra: a tél és a hideg miatt hiányoznak az önkéntesek. Ám a vérre ilyenkor is szükség van!

Szombat: - Lélekfestészet címmel mutatkozott be Birkás István festőművész életmű-kiállítása a Kortárs Művészeti Intézetben. A 70. születésnapját ünneplő művész a helyi és az országos élet meghatározó alkotója lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!