Dunaújváros

2014.07.30. 15:37

IN MEMORIAM - Dr. Erdős Rózsa

1938-ban Karcagon született. 1963-ban szerezte orvosi diplomáját Szegeden. 1967-ben csecsemő és gyermekgyógyászatból szakvizsgázott.

Munkatársunktól

Dunaújvárosba már szakorvosként került 1968-ban. 1968. július 1-től közel ötven éven keresztül gyermek-háziorvosként dolgozott, gyógyította pácienseit generációkon keresztül. A háziorvosok, a házi gyermekorvosok, valamint a fogorvosok 1995. augusztus 31-ig kórházi állományban dolgoztak, szeptember 01-től kerültek át a Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzatának állományában. Praktizálása alatt sok száz gyermeket gyógyított, indított el gondoskodásával az életbe. Nyugodtságával, higgadtságával állt mindig a szülők mellett gyermekük gyógyításakor.

Légzésfigyelő készüléket vásárolt, hogy a nehéz anyagi körülmények között élő szülőknek kölcsönadva a készüléket veszélyeztetett csecsemőjüket megvédje a bölcsőhaláltól. Sok, ma már felnőtt volt páciense őt választja gyermeke orvosának. Dunaújváros Megyei Jogú Város közgyűlése 2004. évben „Dunaújváros Egészségügyéért" díjjal ismerte el a hosszú évtizedes gyermekorvosi tevékenységét. 2013. novemberében Szegeden arany díszokleveles orvosok között ünnepelhetett, mivel az Egyetem akkor köszöntötte 50, 60 és 70 éve diplomázott régi diákjait. Az aranydiploma átvételekor kórházunk főorvosi értekezlet keretén belül gratulálta, és köszönte meg hosszú évtizedes munkáját. Pár évvel ezelőtt nyugdíjba vonult, hogy unokáival több időt tölthessen, és ezzel lánya mindennapjait segítse. Rózsa doktor néni nevét sokan emlegetjük majd még, hiszen generációk nőttek fel gyógyító kezei alatt. Temetése július 31-én 11,30 lesz a dunaújvárosi temetőben. Családja fájdalmában osztozva, emlékét kegyelettel és tisztelettel őrizzük meg. Nyugodjék békében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!