Dunaújváros

2013.12.03. 16:48

Informatikából bizonyított a dunaújvárosi csapat

Dunaújváros - A Rudas Közgazdasági Szakközépiskola versenyen tette próbára a hetedikesek és nyolcadikosok informatikai tudását.

Körmendi Erzsébet

A Rudas Közgazdasági Szakközépiskola november 26-án rendezte meg a harmadik „gpsz" informatikai versenyt a városi és a környékbeli általános iskolák 7-8. osztályos csapatai számára.

Kilenc csapatot (3-3 fővel) láttak vendégül a Dózsa, a Szilágyi, az Arany János, a helyi Petőfi és a mezőfalvi Petőfi iskolákból.

Az ünnepélyes megnyitó után volt alkalmazói (Word-Excel) feladat, majd egy kis programozás következett. Azután webes keresés feladat is belefért még a szünetig. A pihenés után kicsit felfrissülve álltak neki a csapatok az erőt próbáló informatikai keresztrejtvénynek. A végső sorrendet a kvíz állította be.

Nehéz küzdelemben az Arany János iskola Skylight csapata nyert. Második lett a Dózsa György Általános Iskola A&C csapata, és a bronzérem a Szilágyi Iskola Kábelfektetők csapatáé lett. A befutó azonban nagyon szoros volt – minden csapat is rendkívül magas színvonalon teljesített. Ajándék nélkül egyik csapat sem távozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!