Dunaújváros

2017.03.10. 21:30

Iskolai versenyek sikerei

Dunaújváros - A Szakma Kiváló Tanulója Verseny fináléja felé menetelnek a Kereskedelmi iskola diákjai.

Balla Tibor

Az országos megmérettetésre négy kereskedőtanuló a középdöntőbe jutott. Az év eleji írásbeli fordulón a cukrászok, pincérek, szakácsok mellett hét kereskedőtanuló tette próbára tudását.

Eladó szakmában összesen 13-an juthattak a középdöntőbe, közülük négyen a Kereskedelmi iskola végzősei, Bálint Brigitta, Nyári Dominika, Oláh Zsuzsanna és Ujvári Izabella.

Felkészítőik Kalóné Szabó Margit és Nagyné Erdős Zsuzsanna voltak. A Rudas iskolában megrendezett szépkiejtési versenyre angol nyelvből 9, német nyelvből 6 tanuló jelentkezett, összesen 11 általános és középiskolából. A verseny töretlen népszerűségét az erősítette, hogy J. K. Rowling és Erich Kästner műveiből kellett kiválasztani a felolvasandó szöveget.

Az angol nyelvi verseny győztese: Hermann Johanna (Pannon Oktatási Központ, felkészítője Besze Katalin). A német nyelvi verseny győztese: Filipek Alexandra Annamária (DSZC Bánki Donát Gimnáziuma és Szakgimnáziuma, felkészítője Futóné Szancsuk Erika).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!