Dunaújváros

2014.05.11. 18:47

Ismét igazi ünnep volt a Bringatúra

Dunaújváros – A városközpont átépítése miatt új helyszínről indult a harmincadik Bringatúra. Ünnepi hangulat, több mint 1200 résztvevő.

Szabó Szabolcs

– Számomra soha nem volt kérdés, hogy a jövők-e a Bringatúrára. A kerekeseknek ez egy igazi ünnep. Én ott voltam az első is, 1985-ben és nagyon bízom benne, hogy még jó pár évtizedig együtt teker majd a város – fogalmazott lapunknak Kozma Zoltán a harmincadik városi Bringatúra tombolasorsolásán, a Dózsa Mozi előtti téren. Tavaly sajnos az időjárás megtréfálta a bicikliseket és el kellett halasztani a túrát, ám vasárnap az időjárás kegyes volt a menethez. Minden résztvevő egyben, egészségesen teljesítette a Dunaújváros – Mezőfalva – Dunaújváros távot, a szervezők pedig már készülnek a következő bevetésre. A több mint 1200 résztvevő biztonságos kerekezését vasárnap nyolcvan önkéntes segítette. Köszönet érte.

„Az illetékes fehérvári elvtársak nem akarták engedélyezni a dunaújvárosiak közös kerekezését, ezért kénytelen voltam az füllenteni, ezért kénytelen voltam az füllenteni, hogy a mezőfalvi szovjet emlékművet akarjuk megkoszorúzni...” – emlékezett vissza lapunk korábbi főszerkesztője Miskolczi Miklós, az első, 1985-ös túra előkészületeire. A koszorúzás természetesen már akkor is elmaradt, ám az újvárosi Bringatúra hagyomány lett.



A vasárnap harmincadik alkalommal megrendezett össznépi kerekezés igazi ünnep Dunaújvárosban, amelyre a környező településekről is sokan érkeznek.– A harminc túrából kettőt, ha elmulasztottunk. Kerekeztünk már családdal és barátokkal, egy remek buli, amelyen itt kell lenni. Még arra is emlékszünk, hogy az első túrán, a mezőfalvi pihenőnél a helyiek lilahagymás zsíros kenyérrel fogadtak minket – mesélte el a DH-nak a túra után Víg Kata és Bolyhos Ildikó.

A szervezők részéről Szemenyei István elmondta, nyolcvan önkétes vett részt a jubileumi Bringatúra sikeres lebonyolításában. A közös tekerésen ezúttal több mint 1200 bringás vett részt, a menet minden tagja balesetmentes, biztonságosan célba ért vasárnap délelőtt. A túra jövő májusban várhatóan visszatér a Városháza térre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!