Dunaújváros

2013.12.03. 14:59

Ismét Segíts az angyalnak!

Dunaújváros egyik szép hagyományokkal bíró jótékonysági akciója ismét jelentkezik december második felében, közvetlenül az ünnepek előtt.

Szabó Szabolcs

A cél ezúttal is változatlan: négy napon át ünnepi melegételt biztosítani azoknak, akik hajlék nélkül kénytelenek tölteni az ünnepeket. A „Segíts az angyalnak" akció idei programjáról kedden délelőtt tartottak tájékoztatót a szervezők.

A „Segíts az angyalnak" szervezőcsapata Horváth Attila, Bakonyi Ferenc, Fehérvári Tamás. A szervezők bíznak benne, hogy december 19-én este sokan csatlakoznak a hajléktalanokat segítő jótékonysági akcióhoz. Az esten a Madaram együttes zenél majd az egybegyűlteknek. Fotó: Ónodi Zoltán

– Idén decemberben egy kisebb jubileumnak is örülhetünk, hiszen tizenöt évvel ezelőtt jelentkezett először a „Segíts az angyalnak" jótékonysági akció. Az alapvető cél és a program menete azóta is változatlan. Ezer forintért egy korsó sört, egy pohár bor ára, az összegyűlt forintokból pedig szentestén és karácsony két napján, majd szilveszter estéjén az ünnepekhez méltó melegételt biztosítunk a Kandó Kálmán téren található hajléktalanszálló lakóinak. A korábbi években már megszokottá vált, hogy a város polgármestere indítja el a jótékony csapolást a Kortárs Művészeti Intézetben található Art Café söntésében. Cserna Gábor polgármester jelezte, hogy más elfoglaltságai miatt sajnos tud itt lenni, ám decemeber 19-én is köztiszteletben álló személyek csatlakoztak a kezdeményezéshez. Ezúttal Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítója és Farkas Bertalan az eddigi egyetlen magyar űrhajós is segít majd az angyalnak. Bízom benne sokan leszünk és bőven lesz dolguk a csaposoknak – fogalmazott Bakonyi ferenc az akció alapító-ötletgazdája.

Érkezik a szilveszteri virsli az „angyal" jóvoltából. A városban működő mindkét hajléktalanszállót támogatják majd a szervezők a jótékonysági akció bevélteléből. Fotó: DH-Archív

A program állandó segítője Horváth Attila, a Campus Étterem vezetője kiemelte: Tény, egy-egy tál meleg étel nem pótolhatja a család, az otthon melegét, de talán egy nagyon kicsit segít a nélkülözőknek.

Az életosztás mellett a Magyar Mentőszolgálat Alapítván hajléktalanszállóját tartós élelmiszerrel, gyümölccsel és takarókkal támogatják majd a szervezők.

Az akció december 19-én, 18 órakor kezdődik a KMI Art Café kultúrpresszójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!