Dunaújváros

2016.01.06. 18:50

Istvánnak segíthetünk még most

Dunaújváros – Egy fiatalember kér segítséget a közvéleménytől: talán még nem késő Kínába küldeni, gyógyítani...

Pekarek János

„Alapítványunkat (Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány) megkereste a dunaújvárosi Pecsét István , és segítségünket kérte abban, hogy az életben maradásához a számára egyetlen esélyként létező külföldi intézetbe, a kínai Fuda Tumorközpontba való kijutásához nyújtsunk segítséget. ”Ezt az e-mailt kaptuk a közalapítvány kuratóriumi elnökétől, dr. Bozsits Attilától a minap, lapunk közbenjárását kérve. A több súlyos betegségben szenvedő, jelenleg igen súlyos, epeúti rákban és nyirokrendszeri áttétekben szenvedő fiatalember számára már az is nagy dolog lenne, ha megérné harmincadik születésnapját. Róla és betegségeiről az alábbi címen olvashatnak: https://www.gofundme.com/helpistvan.

Pecsét István kér minket Fotó: Amatőr felvétel

Mivel a Dunaújvárosiak Életéért Közalapítvány már nem rendelkezik közhasznú minősítéssel, csak abban tud segíteni, hogy kampányt szervez a gyűjtésre, és hogy az alapítvány bankszámlaszámára beérkező támogatásokról olyan igazolásokat ad ki, amivel a társasági adó hatálya alá tartozó adóalanyok (vállalkozások) „adományozónak nem minősülő támogatóvá” válhatnak, és a nyújtott támogatást elszámolhatják a költségeik között bizonyos feltételek szerint. Tény, hogy a magyar egészségügyi rendszerben jelenleg nincs meg az az orvostechnológia, ami Istvánt segítené a gyógykezelésben, olvashatjuk a beteg internetes honlapján. István most 28 éves, 15 éves kora óta küzd a súlyos Crohn-betegséggel, már átesett egy májátültetésen.2015 áprilisában egy daganat-eltávolító műtétet is végrehajtottak rajta, utána sugárkezeléssel: eredménytelenül. Egészségi állapota jelenleg folyamatosan romlik. Ő és családja nem tudja előteremteni a kínai kezeléshez szükséges pénzt. Talán még nem késő segíteni neki...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!