Dunaújváros

2016.02.29. 18:37

Játék és mozgás

Dunaújváros –Mozgásfejlesztő játékok bemutatásával kezdődött a Dunaújvárosi Óvoda Tavaszi óvodapedagógiai napok programsorozata.

Körmendi Erzsébet

Nagyjátéknak lehettünk tanúi tegnap délelőtt a Margaréta tagóvodában: Baloghné Orosházi Lilián munkaközösség-vezető irányításával különféle mozgásfejlesztő játékokat próbálhattak ki a helyi óvónők, mégpedig olyanokat, amelyeket saját maguk, vagy a nézőközönség soraiban ülő társaik alkalmazhatnak a gyermekcsoportjaikban. Az óvónők nagy leleményességről tettek tanúbizonyságot. Láthattuk, hogy néhány egyszerű eszközzel, színes karikával, babzsákkal milyen érdekes és szórakoztató versenyeket lehet játszani.

A Dunaújvárosi Óvoda szakmai vezetője, Hertzné Jankovics Gabriella is elismeréssel szólt a magas szakmai színvonalról, amely jellemzi a munkaközösségek, a kollégák gyermekközpontú tevékenységét. Mutatta például a helyi óvodapedagógusok által készített készségfejlesztő és logikai játékokat, amelyeket kiállításon is bemutattak. Érdekes szemléltetés volt. A Tavaszi óvodapedagógiai napok folytatása is figyelemre méltó lesz: szombattal bezárólag minden délelőttre érdekes gyakorlati bemutatókkal készülnek a munkaközösségek. A mai alkalom viszont inkább elméleti lesz, a Fejér Megyei Pedagógiai Oktatási Központ működését, szakértői munkáját, feladatait ismerteti a helyi kollégákkal Galambos Zsuzsanna főosztályvezető, munkatársa, Gubicza Katalin pedig a tanfelügyeletről, a minősítésről és az intézményi önértékelésről tájékoztat. Utána a szakmai fejlődés támogatását segítő, valamint a kézműves és bábmunkaközösség programja következik. Szerdán a Százszorszép lesz a helyszín, ahol „Mozgáskotta” címmel egy teljesen új mozgásfejlesztési technikával ismerkednek. Csütörtökön az Aranyalmában, pénteken a Duna-parti tagóvodában folytatódik, és szombaton a Szivárványban zárul a szakmai hét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!