Dunaújváros

2015.07.26. 14:57

Játék, sport, tanulás

Dunaújváros – Idén nyáron is játékos idegen nyelvi táborba várja az érdeklődő diákokat a Pannon Oktatási Közbont. Tábori körkép.

Szabó Szabolcs

– Iskolánk, a Pannon Oktatási Központ Magángimnáziuma a tavalyi nagy sikerre való tekintettel – s ezzel hagyományt teremtve – nyelvi gyermektábort szervezett a 9-14 éves korosztály számára angol és német csoportokban. Mivel gimnáziumunk is nyelvtagozatos osztályokkal működik, ezért fontosnak tartjuk a fentiekben megjelölt korosztály számára is a nyári szünidő tartalmas, hasznos eltöltését – mondta el lapunknak Fődiné Nyeste Erika, a tábor szervezője, aki a tábor részletes programjáról is beszámolt:– Délelőttönként három angol órán vett részt a diákság Pintérné Szatmári Angéla tanárnő vezetésével. Játékos, többféle készséget használó feladatokon keresztül tanulták meg, szinte észrevétlenül a tananyagot, amely a nagyobbak számára az igeidők megfelelő használatának elmélyítését jelentette. A kisebbek a színeket, számokat, a hét napjait és nyelvtani alapokat gyakorolhatták a szókincsfejlesztő feladatok mellett. A táborozók ízelítőt kaphattak az angol anyanyelvű országok kulturális szokásaiból.

Az így nyert ismereteket egy délutáni, vidám vetélkedőn kamatoztathatták a diákok. A tanulás mellett kézműves foglalkozás várta a tanulókat Fehériné Hamucska Andrea irányításával.

Az itt készült apró tárgyakat angol feliratos tolltartó, angol szöveggel ellátott, maguk által festett póló, apró játékok emlékül vitték magukkal a tanulók. A sűrű napi programok, a nagy meleg ellenére sokféle sportolási, szabadidős tevékenység, lehetőség közül válogathattak kedvük szerint: vizes játékok, pingpong, tollaslabda, foci, kosár kézilabdázás és szabadon használhatták az intézmény saját edzőtermét is! A hőség enyhítésére kerti zuhanyt állítottunk fel , amit előszeretettel használtak a diákok.

Az egyhetes tábor vége felé közeledve a szülők számára egy vidám bemutatóval kedveskednek a táborlakók, amelyben megmutathatják, mit tanultak az együtt tölött idő alatt - tette hozzá a Fődiné Nyeste Erika, aki kiemelte a továbbiakban is minden érdeklődő diákokat nagy szeretettel várnak a július 27-én, augusztus 3-án és 10-én induló turnusokra.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!