Dunaújváros

2014.11.24. 17:51

Játszótér, összefogással

Dunaújváros - Mintaértékű összefogás eredményeként játszóteret avattak hétfőn a Petőfi iskolában.

Dunaújvárosi Hírlap

Még az előző tanévben fogalmazódott meg az ötlet, hogy az iskola sivár és egyhangú udvarára az alsós gyermekek számára egy játszóteret kellene építeni. Az ötletet egy akcióterv követte: Induljon a játék szlogennel.

A projekt felelőse és vezetője: Pillár Balázs, a diákönkormányzat (DÖK) vezetője lett az induló tőkét is a DÖK régebben félretett 300 ezer forintja jelentette, ezt egészítette ki a Petőfis Tanítványainkért Alapítvány, a külön papírgyűjtésből származó bevételek és az iskolában az osztályokról készült fényképek eladásából befolyó bevételek.

Rideg István igazgató is tesztelte a famászóka teherbírását az ötödikesekkel jól bírták...
Fotó: Ady Géza


Először az óriás sakktábla készült el, a bábokat dr. Nagy Péterné Hauszner Karin rajztanárnő tervezte és Mátrai János készítette el. A sakkmezőt és a bábokat ex-petőfis (ma rudasos) diákok festették le, a kötelező közmunkaórák keretében Pillár Balázs tanár úr irányítása mellett. Használt gumiabroncsokból akadálypályát alakítottak ki, ugyancsak a rudasos diákok közreműködésével és a DVG Zrt. közreműködésével.

A játszótér mászókás eleme a Szórád Márton iskolában volt, s az önkormányzat segítségével felújítva került át a Petőfibe. Az átköltözésben Gál Roland önkormányzati képviselő segített.

A fennmaradó pénzösszegből egy új csúszdás elemet vásároltak, ennek elhelyezésénél a talajmunkákat a DVG Zrt. munkatársai végezték, köszönet az ex-petőfis vezérigazgatónak: Mádai Balázsnak és Iván László szolgáltatási koordinátornak. A munkákba a közfoglalkoztatottakat is bevonták. A föld és a homok fuvarozását a Gari Trans Kft. végezte.

A petőfisek új, minden szempontból uniókonform játszótere tehát az összefogás kiváló példázata.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!