Dunaújváros

2016.09.19. 05:10

Jelentékeny Jelentéktelen - Borsos Lőrinc kiállítása a Kortársban - alapvetések sorozata

Időben szólunk: az utóbbi évek egyik legjelentősebb tárlata várja a becses látogatókat a Kortárs Művészeti Intézetben. Jelentéktelen - megannyi megfejtéssel.

Szabó Szabolcs

Pénteken este mutatkozott be a Kortárs Művészeti Intézetben Borsos Lőrinc páros Jelentéktelen című helyspecifikus kiállítása a Kortárs Művészeti Intézetben. A bővebb tárlatjelentéssel később jelentkezünk, most jelentjük a kötelezőket egy jelentékeny Jelentéktelenről.

A Kortárs Művészeti Intézet tereire értelmezett helyspecifikus installációja kizárólag új munkákból épül fel, amelyeket az általa használt sötét anyag vizsgálatára hoz létre. Megkísérli a magasfényű fekete zománcfestéket funkciója és tulajdonságai mentén - és azok ellenére - szóra bírni, majd pedig háttérként, vágólapként kiteríteni, hogy segítségével az emberi szenvedéstörténet régmúlt és aktuális eseményeit kapcsolatba hozza egymással. A folyamat elindításának esetlegességét minimális gesztusok jelzik, és mechanikus installációk gerjesztik tovább.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!