Dunaújváros

2014.04.08. 18:35

Székelyudvarhelyen a hallgatók

Dunaújváros – Ismét remekeltek az erdélyi bányászati és kohászati konferencián a helyi főiskola hallgatói.

Szabó Szabolcs

A Bányászati-Kohászati és Földtani Konferencia olyan szakmai fórum kíván lenni, amelyen ki-ki a maga érdeklődési területén, éppúgy mint a rokon tudományok háza táján megtalálja azt a szakmai, tudományos élményt, amely gyarapít és töltetet ad mindnyájunknak a további szakmai tevékenységünkhöz – olvassuk a a konferenciát szervező Erdélyi Magyar Műszaki Tudományos Társaság tájékoztatójában.
A neves nemzetközi szakmai találkozó még 1999-ben bontott zászlót Szovátán, a Dunaújvárosi Főiskola pedig három évvel ezelőtt csatlakozott a sorozathoz. Az utóbbi évek sikeres előadásai után az idei, Székelyudvarhelyen rendezett konferencián három tehetséges hallgató képviselte a dunaújvárosi campust.
A hazaérkezés után elsőként dr. Hári László, a DF főiskolai tanára, a hallgatók mentora értékelte a székelyudvarhelyi szakmai találkozón történteket.

Takács Alex, dr. Hári László és Árki Péter vasárnap este érkezett haza a tudományos találkozóról (Fotó: A szerző)
– Mindhárom hallgatónk, Schwarczenbarth Petra, Árki Péter és Takács Alex is remekül felkészült a konferenciára, talpraesett és okos előadásokkal mutatták be kutatásaik eredményeit. Komoly sikernek számít, hogy a tudományos bizottság tagjai is elismerően nyilatkoztak a diákok teljesítményéről, arra biztatták őket, hogy folytassák tudományos munkájukat. Úgy vélem, a Dunaújvárosi Főiskola számára is komoly elismerést jelent, hogy évről évre tehetséges hallgatókat indítunk ezen a nemzetközi tudományos találkozón, amelyet jövőre Déván rendeznek meg – fogalmazott dr. Hári László
Árki Péter és Takács Alex felidézte, közel egy éven át készültek a megmérettetésre, amelyen fontos tapasztalatokat gyűjtöttek. A főiskola anyagtudományi intézetének hallgatói már az esedékes szakdolgozatok összeállításán gondolkodnak, amelyeknek alapja bizonyára a Székelyudvarhelyen ismertetett kutatási anyagok lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!