Dunaújváros

2014.09.25. 16:45

Jobbik: Kilátástalansággal és céltalansággal küzdenek a fiatalok

Dunaújváros - A fiatalokról szólt a Jobbik sajtótájékoztatója. Szerintük létfontosságú bevonni őket a közéletbe.

Pekarek János

Molnár Réka, a Jobbik Ifjúsági tagozatának helyi elnöke és Barta Endre, a párt egyik dunaújvárosi képviselőjelöltje vett részt a szervezet csütörtöki sajtótájékoztatóján. Pintér Tamás, a Jobbik polgármesterjelöltje elfoglaltsága miatt ezúttal most csak plakáton lehetett jelen, valamint kampánybeli jelszavával: „Polgármestert a városnak, és ne várost a polgármesternek!"

Molnár Réka és Barta Endre a Jobbik tájékoztatóján. Fotó: A. G.

A fiatalok közéleti passzivitásával kapcsolatban Molnár Réka azt mondta: emiatt a többi párt nem is helyez túl nagy hangsúlyt a fiatalok problémáira, még a parlamentben sem, és lehet hogy ennek köszönhető a nagymértékű elvándorlás is. A Jobbik, hangsúlyozta a tagozat helyi elnöke, már eddig is sokat foglalkozott a korosztály gondjaival, például a diákhitellel, és ezután is törekszik a fiatalokkal való közvetlen kapcsolatra. Sok más mellett például a facebookon is, amelyen a tagozatnak 48 ezer követője van, mondta.

A választások előtt külön akciókkal próbálják rávenni az ifjakat, hogy menjenek el szavazni: ezt tartják a következő két és fél hét legfontosabb feladatának. Barta Endre képviselőjelölt azt mondta fiatalok világszemléletéről, hogy a kilátástalanság és a céltalanság jellemzi. Szerinte nyolcvan százalékuk azt sem tudja, ki ma a polgármester a városban.

Ha sikerül felkelteni a fiatalok kíváncsiságát, akkor céltudatosan részt vesznek a közéletben. Ehhez magyarságtudatot és lokálpatriotizmust is kell társítani, hangsúlyozta Barta Endre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!