Dunaújváros

2012.11.18. 21:06

Jótékonykodnak a Dab jégkorongozói

Dunaújváros – A Dab.Docler jégkorongcsapata pénteken 4-1-es vereséget szenvedett Miskolcon. Persze ettől nem állt meg az élet. A dunaújvárosiak szombaton már jótékonykodtak.

Agárdy Csaba

Miskolci Jegesmedvék – Dab.Docler 4-1 (0-0, 2-1, 2-0)

Miskolci Jégcsarnok, 1200 néző. Vezette: Halassy, Németh M., Kormos, Székely.

Miskolc: Budai K. – Láda B., Hegyi Á. (1), Tóth, Fodor Sz. (1), Nagy G. 1, Cowan, Atkinson, Saluga 1 (1), Dubek, Rafaj, Gőz, Szirányi (1), Nagy K., Szilágyi, Smith, Orosz, Ritó, Wéber, Czuba 2, Miskolczi. Edző: Tim Kehler.

DAB: Sevela – Kiss D., Strenk, Pavuk, Szappanos, Hüffner, Chvatal, Virág T., Azari, Kiss Á., Nagy R., Tőkési, Somogyi 1, Gröschl (1), Peterdi, Mestyán, Papp V., Lundh, Szabados, Papp Cs. Edző: Stephan Lundh.

Kiállítások: 29, ill. 12 perc.


A pénteki meccs után az Acélbikák jótékonykodtak. Nagy sikerrel zajlott szombaton egy dunaújvárosi gyorsétteremben az akció, amelynek célja a beteg gyerekeket és családjaikat segítő Ronald McDonald házak támogatása. Az eseményen a Dab.Docler jégkorongozói is kivették a részüket az adománygyűjtésből. Az Acélbikák komolyan vették a feladatot, beálltak a pult mögé, rendelést vettek fel, és a kiszolgálásban is segítettek. A hokisoknak szerencsére nem sokan tudtak nemet mondani, így az étterem vendégei sok adomány-hűtőmágnest vásároltak a fiúk „műszakja” alatt.

A DAB ezzel nem fejezte még be a jótékonykodást, hiszen szerdán mozgáskorlátozottakat látnak vendégül a jégen. Örömteli hír, hogy A jég nem akadály nevű akcióhoz csatlakozott a Dunaújvárosi Jószolgálati Otthon is. November 21-én 11.30-tól lesz a Dunaújvárosi Jégcsarnokban rendhagyónak mondható akció, hiszen a jégkorongosok vendégei a Mozgáskorlátozottak Együtt Egymásért Ifjúsági Egyesület tagjai lesznek – mozgáskorlátozottak is kipróbálhatják a jégkorongot.

A MOL Liga hétfői fordulójában 19 órakor a DAB az FTC vendége lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!