Dunaújváros

2014.04.11. 17:10

Gyűjtés és tehetséggondozás a Széchenyiben

Dunaújváros – Hetedik alkalommal rendezte meg jótékonysági hetét a Széchenyi István Gimnázium. A pénteki zárónapon az intézmény tehetséges diákjai is bemutatkoztak.

Szabó Szabolcs

„Fogd a kezem!” mottóval immáron hetedik alkalommal indította jótékonysági akcióját a Széchenyi gimnázium. A 11/e. osztály szervezésében ezúttal arra kérték a diákokat és a pedagógusokat, hogy a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány által működtetett szociális intézmények számára gyűjtsenek tisztálkodási, illetve mosó- és tisztítószereket.
Az összegyűlt adományokat pénteken adták át a tanulók a Magyar Mentőszolgálat Alapítvány általános igazgatójának, Oláh Jánosnak. A tavaszi zsongás második fejezetében már a tehetséges diákokon volt a sor. Az intézmény termeiben jelentkező összművészeti fesztivál mellett a reáltudományok legjobbjai is bemutatkoztak.
– Az adományok gyűjtése mellett a jótékonysági hét célja, hogy felnyissuk diáktársaink szemét és ráirányítsuk a figyelmet egy-egy társadalmi problémára. A hajléktalanság egy sokakat érintő társadalmi probléma, amellyel igenis foglalkozni kell, ezért választottuk idén a Magyar Mentőszolgálat Alapítványt, remélve, hogytudunk picit segíteni a bajba került embertársainkon – mondta el az akciót szervező 11/e osztály képviseletében lapunknak Barták Virág.
A Magyar Mentőszolgálat általános igazgatója Oláh János megköszönte a diákok munkáját, és felidézte, a Széchenyi gimnázium nem először segíti intézményüket, hiszen tavaly karácsonykor ünnepi műsorral kedveskedtek a hajléktalanszálló lakóinak. A Széchenyi gimnázium igazgatója, Müllerné Ódor Marianna elmondta, a Fogd a kezem! program kettős küldetéssel bír, egyrészt arra biztatja diákjainkat, hogy vállaljanak feladatot azért a közösségért, amelynek ők is tagjai. Másrészt üzeni azt is, hogy a Széchenyi gimnázium minden tanulójának megadja az esélyt arra, hogy kibontakoztassa tehetségét.
Ennek jegyében a magyar költészet napja tiszteletére rendezett összművészeti kisfesztivál mellett a reáltudományokban jártas diákok is bemutathatták kutatásaikat, kísérleteiket. A gimis diákok ma már az erdei tornapálya takarításán szorgoskodnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!