Dunaújváros

2015.03.11. 18:01

Lemezbemutató turnéján fellép a Jolly Jackers a kaptárban

Dunaújváros - Azt már bizton mondhatjuk a dunaújvárosi Jolly Jackers zenekarról, hogy nem babonásak, hiszen péntek 13-án lépnek fel 13 állomásból álló lemezbemutató turnéjukon Dunaújvárosban, a Kaptárban.

Balla Tibor

Merthogy a Boncz Andrea (fuvola, ir furulya, vokál), Faragó István Sztivi (ének, gitár), Farkas István (gitár, vokál), Berta Bence (dob), Papp Enikő (basszusgitár, vokál), Ujházy Krisztina (hegedű, vokál) összeállítású, szűk két éves múltra visszatekintő zenekar január 20-án megjelentette első, kilenc számból álló nagylemezét Sobriety , vagyis Józanság címmel. Bár a cím megtévesztő, aggodalomra semmi ok, a hamisítatlan ír kocsmai hangulat biztosan nem marad el, merthogy irish punk zenét játszanak, az ír dallamok, saját szerzeményű pörgős jigek és reelek, az ír furulya és hegedű témák, a tempós dobalap, no meg a kissé keményre hozott gitárhangzás garantálja , hogy megindulnak a lábak.

A lemezbemutató turné január 30-án indult Budapesten, a Kék Yukban, majd Győr, Szombathely, Szolnok, Tatabánya, Szeged, Gödöllő után a hazai közönség is hallhatja élőben az album anyagát. A turnéban sorra kerül még Paks, két budapesti fellépés, Pécs, és Dunaújvárosba is visszatérnek áprilisban. Sajnos hozzánk nem a Paddy and the rats társaságában érkeznek, hanem este nyolctól a Pygmalion, majd kilenctől a Solidmen alapozza meg a hangulatot az este tízkor kezdő hazaiaknak az ingyenes bulin.

Arról, hogy hogyan sikerült az album, sokat elárul, hogy Az egyik legolvasottabb európai celtic folk punkkal foglalkozó oldal, őket választotta a hónap zenekarának! A londoncelticpunks pedig már néhány nappal a megjelenés után lehozta a kritikát.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!