Dunaújváros

2016.09.18. 22:10

Jubileum, Micsodaországgal - Quimby

Negyedszázados fenn-állását ünnepli a következő hónapokban a hazai könnyűzenei élet meghatározó alakulata, a Quimby. Új lemezekkel és koncertekkel is ünnepel a népszerű zenekar.

- A gyökereink, amelyeket nem felejtünk, Dunaújvárosig vezetnek. Büszkék vagyunk rá, ápoljuk, felvállaljuk - fogalmazott lapunknak adott rapid interjújában Varga Livius, a legendás Quimby zenekar alapító tagja. Az együttes a napokban tárta fel a rajongótábor előtt, mire is készül az ünnepen. A Quimby Micsodaország című november 26-ai jubileumi koncertjén az Arénában visszatekint a 25 évére, de előre is néz, és két lemezt jelentet meg: egy angol nyelvű gyűjteményt, valamint egy vadonatúj stúdióalbumot.

- A koncerten megmutatjuk a zenekar zord rock n roll énjét, de lesz halk, színházba kívánkozó rész is, folyamatos meséléssel. A látvánnyal, a fénnyel, valamint a vetítéssel mesevilágot próbálunk teremteni - mondta el Varga Livius, a Quimby ütőhangszerese, énekese, aki lapunknak elárulta azt is, hogy a hagyományos dunaújvárosi karácsonyi koncerten is számos különlegességgel várják majd a rajongókat.

A Fezenen is fellépett a hazai (könnyű)zenei élet meghatározó együttese, a 25 éves Quimby

A hattagú Quimby az újságírók előtt eljátszott hat dalt a napokban tartott sajtótájékoztatón, a koncertre megjelenő albumáról, köztük a Lejárt lemezek, a Forradalom, a Méznyaló (ezt Kárpáti Dódi trombitás énekli) és a Heaven Goes to Hell című dalt. Mint Kiss Tibor elmondta, utóbbit a szír konfliktus ihlette. Hozzátette: valamennyi új dal ősi gyökerű . Varga Livius azt mondta, a Micsodaország cím persze visszakacsint a Quimby 2013-as Sziget fesztiválos nagykoncertjére. Elemeket nem veszünk át az akkori koncertből, a vezérvonal, a cirkuszos-vurstlis alapattitűd azonban változatlan .

A 2,5-3 órásra tervezett Aréna-koncert dallistáját a hat zenekari tag mellett az interneten a közönség is befolyásolhatta szavazatával, de mint megjegyezték, ezen a

renden a Micsodaország dramaturgiája még változtathat. Lesz néhány zenész és táncos is, a produkcióba illő közreműködő. Az új stúdióalbum a november 26-ai koncert napján jelenik meg, ezt még szeptemberben megelőzi egy angol nyelvű válogatás, az English Breakfast. Angolul kezdtünk, aztán ahogy érett a zenénk és kitisztult a kép, úgy jöttek a magyar szövegek, de külföldi koncertjeinken ma is jól jön, hogy vannak angol nyelvű számaink, meg időnként német betét, kínai rész és spanyol refrén is. Kulcslyuk ez a világ felé, egy kis nyitottság - mondta Kiss Tibi.

A Quimby szeptember vége felé egy háromállomásos európai minitunéra indul.

 

 

Címkék#Quimby

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!