Dunaújváros

2016.08.30. 19:08

Katonák helyi története

Dunaújváros – Sajátos műfajú, de mindenképpen hiánypótló kötettel gazdagodik hamarosan a város helytörténete.

Pekarek János

Újabb kötettel gyarapodik Dunaújváros helytörténeti adattára. Igaz, nem olyan olvasmányos, néprajzi és történeti anekdotákkal színesített könyvvel, mint amivel többségünk találkozott, de mindenképpen hasznos kötettel.

Csécs István nyugállományú alezredes, a helyi Honvéd Klub elnöke a Dunaújváros Alapítóinak Egyesülete támogatásával írta és jelentette meg a „Bántapusztától Dunaújvárosig” című szakmunkát.

Bántapuszta a Veszprém megyei Öskü község egyik külterülete: itt szervezték meg 1966-ban azt az új kiképzési rendszerű műszaki alakulatot, amely később Dunaújvárosba települt, s mint építő-műszaki alakulat lett ismert a város közvéleménye előtt, egészen 1991-es feloszlatásáig.

A szerző maga is szolgált ennél a katonai alakulatnál, amelynek történetét parancsok és dátumok, beosztások és vezénylések rögzítésével teszi emlékezetessé.

Az adattárként szolgáló kötet bemutatója szeptember 8-án 14 órakor kezdődik a városi József Attila Könyvtár rendezvénytermében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!