Dunaújváros

2017.03.12. 17:40

Folyamatosan javítják a kátyúkat, felújítanak útszakaszokat

Dunaújváros - A jó idő megérkeztével egyre több munkálatot el lehet kezdeni a szabadban. Tudják ezt a DVG Zrt. munkatársai is. Az eredmény már látható.

Balla Tibor

A legégetőbb problémák egyike ilyenkor a fagyoktól kialakult kátyúk javítása az utakon. Egy speciális technológiát alkalmazva folyamatosan dolgoznak ezen. Már mintegy ötszáz úthiba javításán vannak túl. A napokban az alsó Duna-parton folynak kátyúzási munkálatok. A városban több helyen már kibontották a hibás útszakasz a kátyúk körül, előkészítve azokat az aszfaltozásra. Amikor elkészülnek a Duna-parti javítások, ezekhez vonulnak fel a gépek. Az aszfaltkeverő üzemek tavaszi nyitása után már a hagyományos aszfaltozási technológiával is tudnak majd dolgozni az utakon a javításokat végző munkások.

A garázsok előtt zúzottköves burkolatot kapott az útszakasz
Fotó: Zsedrovits Enikő

Az elmúlt héten az Eszperantó utca végén, a garázsoknál folytak munkálatok. A bejárónál - mintegy másfél millió forintból - zúzottköves burkolattal látták el az utat.

A tervek szerint az erdős résztől a Batsányi utcáig vezető szakaszt is felújítják majd a jövőben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!