Dunaújváros

2015.09.11. 13:09

A vendéglátóból ismerik nagyon sokan a kedves Kati nénit

Dunaújváros - Marton Istvánné, Kati néni augusztus huszonegyedikén töltötte be a kilencvenedik életévét.

Körmendi Erzsébet

Ebből az alkalomból köszöntötte őt (is) Gombos István humán ügyekért felelős alpolgármester, aki elmondta:– Kati néninek különösen nagy örömmel kívánok minden jót, egészséget, boldogságot a születésnapján. A család jó ismerőse vagyok, férje a hengerműben volt művezető.

Kati néni Hercegfalván született, ott is nőtt fel. Később Budapestre került szolgálni, onnan költöztek férjével 1954-ben Sztálinvárosba.

Marton Istvánné örült az ajándéknak, virágnak, emléklapnak (Fotó: Zsedrovits Enikő)

Az ünnepelt szépkorú a vendéglátásban, a Hungar Hotels lánchoz tartozó egységekben dolgozott. A Gourmand-ot, a Hangulatot, az Arany Csillagot munkahelyként említi, és boldogan eleveníti fel azokat az időket, mert mindenütt nagyon szerették őt. A technikumi Bisztróba annak nyitásakor került pénztárosnak, és nála mindig nagy sor volt, mert a vendégek inkább hozzá pároltak. Aztán a gebines időszakot is felidézi Kati néni: a tekéző melletti sörözőben volt gebines, 11 féle röviditalt árult – ott gurítottak a vidám parkba járó fiatalemberek a hatvanas évek elején. Akkoriban még nagy élet volt a városnak abban a részében, a vidám parkban.

A fia, Ferenc gondoskodik a szépkorú anyáról, aki gazdag hitéletet él a mai napig. Amikor hetven éves lett, és ingyen utazhatott, a plébános őt bízta meg az olvasók és az ostya beszerzésével. Elérzékenyülve újságolja: most, a vasárnapi misén a plébános előre jött az oltártól, úgy köszöntötte őt a kilencvenedik születésnapján. A lépcsőházi lakók is gondoltak a kedves, mosolygós szépkorú asszonyra, emléklappal mondták el jókívánságaikat, a következőképpen: Egészség, szerencse, szeretet és béke – ez legyen az élete állandó vendége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!