Dunaújváros

2015.11.06. 16:11

Kérdéses a Rockmaraton helyszíne

Dunaújváros – Bár már a Rockmaraton stábja a héten bejelentette, jövő nyáron valóban maratoni, azaz tíznapos fesztiválra készülnek, a helyszín kérdésében még nincs döntés. Pénteken Dunaújvárosban tárgyalt a fesztivál főszervezője.

Szabó Szabolcs

Előzmények: Varga Zoltán, az ország legnagyobb rockfesztiválja, a Rockmaraton szervezőcsapatának főszervezője bő két hete lapunk megkeresésére elmondta, a jövő év fesztiválhelyszín kérdésében még nem döntöttek, ám elismerte tárgyalnak az idei helyszínt (Szalki-sziget) biztosító dunaújvárosi önkormányzattal. Varga a duol.hu-nak kifejtette, egy általuk végzett felmérés szerint a Rockmaraton közönségének közel 80 százaléka azt szeretné, ha jövő nyáron ismét Dunaújvárosba költözne a rendezvény. A hét során a Rockmaraton stábja újabb hírrel szolgált: a jövő évi fesztivál immáron tíz napos lesz.

Cserna Gábor és Varga Zoltán a Rockmaraton főszervezője. Fotó: Zsedrovits Enikő

Varga Zoltán tegnap Cserna Gábor polgármesterrel tárgyalt. A fesztiválszervező az egyeztetést követően elmondta, a városvezetés ismét szívesen látná a fesztivált és minden segítséget megadna a sikeres lebonyolításhoz, ám e kérdésben továbbra sincs végleges döntés.

– Abban maradtunk, hogy a jövő héten döntenek a szervezők a Rockmaraton helyszínéről. Dunaújváros nyitott a rendezvényre, nagyon örülnénk neki, ha ismét a Szalki-szigeten adhatnánk otthon ennek a nagyszabású és népszerű zenei fesztiválnak – mondta a polgármester. Varga Zoltán a duol.hu-nak elmondta, a fesztivál tulajdonosai még több lehetőséget megvizsgálnak, ám figyelembe fogják venni a fesztiválozók igényeit is. Kiemelte, még novemberben döntenek arról, hogy 2016-ban hol veri le sátrát a maratoni Rockmaraton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!