Dunaújváros

2014.07.10. 19:45

Kérelmekről, támogatásokról döntött rendkívüli közgyűlésén az önkormányzat

Dunaújváros - Az önkormányzathoz befutó kérelmek sorát fogadta el csütörtöki rendkívüli ülésén a helyi közgyűlés.

Örömmel távozhattak a csütörtöki közgyűlésről a helyi labdarúgás képviselői, hiszen minden kérelmük meghallgatásra talált a képviselőtestületnél. A apunk csütörtöki számában megjelentek szerint, a menetrendnek megfelelően folytatódhat az egykori Vidám Park területén létesített műfüves pályák építése, valamint a használatukhoz szükséges munkálatok. Az MSZP részéről Tóth Kálmán megjegyezte, hogy napelemes rendszerrel is megoldható lett volna a pályák energiaellátása. A felvetésre Cserna Gábor polgármester elmondta, amint lesz pályázati forrás, a város élni fog e lehetőséggel.

A DPASE Kft. is megkapta a kért 30 milliós kamatmentes kölcsönt, valamint a közgyűlés döntött arról is, hogy 24 millió forint értékben a DVG Zrt. elvégzi az NB I-es induláshoz szükséges alapvető felújításokat. Később kiderült, hogy mindez 9 millió forinttal terheli a városkasszát, hiszen a jegykiadó és beléptető rendszer kiépítését a Magyar Labdarúgó Szövetség állja majd. A szavazás előtt Szabó Zsolt független képviselő, a PM-Együtt politikusa felszólalásában arról beszélt, hogy elfogadott városi sportkoncepció hiányában nem szerencsés a városkasszát komolyan megterhelő támogatásokról dönteni.

Így készült, képemlék a műfüves pálya építéséről. Képünkön Baán László dolgozik a műgyepen  (Fotó: Ónodi Zoltán)

A képviselő írásban kért összegzést arról, hogy az utóbbi években milyen mértékben támogatta az önkormányzat a DPASE sportegyesületet.

Szeptember hónapban, az időskorúaknak nyújtott központi ellátástól függően 6, illetve 4 ezer forintot kapnak majd a helyi nyugdíjasok.

A Jobbik részéről Pintér Tamás felvetette, hogy a jövőben nagyobb figyelmet kellene fordítani azokra a nyugdíjasokra, akiknek havi nyugellátása nem éri el 100 ezer forintot. A támogatási rendszer megváltoztatása mellett foglalt állást Tóth Kálmán képviselő is.

Cserna Gábor válaszában kifejtette, ha lehetősége lesz rá, októberben már új szociális támogatási rendszert terjeszt a város közgyűlése elé.

A tegnapi közgyűlésen hat határozati javaslatról döntöttek a városatyák (a további kiemelt témákról szóló összegzésünket lásd keretes írásunkban a szerk.)

Cserna Gábor polgármester még bevezetőjében közelte: várhatóan augusztusban is összehívja a közgyűlést.

Zárt ülésen tárgyalt a közgyűlés a Dunanett Kft. jövőjéről. A cég a törvényi szabályozásoknak megfelelően megszerezte a szükséges engedélyeket és igazolásokat ahhoz, hogy július 1-től, mint nonprofit cég folytassa tovább tevékenységét. Lapunk úgy tudja, hogy a város vagyongazdálkodási cége, a DVG Zrt., mint többségi tulajdonos vételi ajánlatot tett a kisebbségi tulajdonosnak, az Energott Kft.-nek a Dunett Kft.-ben lévő részesedésének megvételére. Lapunk információi szerint a kérdésben hamarosan döntés születhet.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!