Dunaújváros

2015.12.13. 18:17

Készülődött a zeneiskola is

Dunaújváros – December a hagyományos adventi koncertek ideje. A legtöbb zenéhez köthető társulás igyekszik ilyenkor karácsonyi hangulatú koncerttel kedveskedni a közönségnek. Szombaton a zeneiskola hangversenye volt soron.

Balla Tibor

Hagyományosan a Dunaújvárosi Sándor Frigyes Alapfokú Művészeti Iskola, vagy ahogy a köztudatban él, a zeneiskola is évről évre kiveszi részét az ünnepre hangolódás segítéséből egy kedves koncerttel. Nem volt ez idén sem másként, szombat délutánra várták az érdeklődőket a város koncerttermeként is funkcionáló evangélikus templomba. A lelkek adventi hangolódását a szeretet ünnepére a házigazda, a Dunaújváros-Kisapostagi Társult Evangélikus Egyházközség lelkésze, Stermeczki András nyitószavai is segítették. Az áhitatos hangulatot már a nyitószámban megalapozta a Beke Beáta (gitár) – Németh Irma (ének) kettős, a Csendes éj, és Az angyal énekel éteri előadásával. Évről évre lehetőséget kapnak e koncerteken a Pomposné Zelena Erzsébet vezette, vonóshangszereken tanuló zeneiskolások is. Idén Mozart Kánon című darabját adták elő szinte  hibátlanul. Ígéretes harmonika-tehetségét  mutatta meg Kiss Péter , aki Bach: g-moll Preludiumát játszotta el a templom közönsége előtt. Emlékezetes perceket hozott a tenorkürt mögött szinte elvesző Balogh Dorottya Beáta és Bereczky János (trombita) kettőse a Parasztkantáta egy duettjével.

Pomposné Zelena Erzsébet vezetésével léptek fel a vonóshangszereken tanuló zeneiskolások Fotó: Zsedrovits Enikő

Az est egyik kiemelkedő teljesítményét hozta Czuppon Zsóka hegedűjátéka Ellerton: Zingaresca című darabjában, Melega Magdolna zongorakíséretével megsegítve. Egy régi angol dallam erejéig ízelítőt adott énektudásából Muncan Arlen is, a sokadszor segítő Konkoly Krisztina zongorakísérete mellett.

A csúcspontot aztán a Juhos Melinda vezette tíztagú harmonika zenekar hozta, amely az ilyenkor  szinte kötelező Ave Maria Piazzola félefeldolgozása mellett felvállalta  a könnyed játékosságot is Joe Beal: Jingle Bell Rock című vidám hangulatú darabjával. Hasonlóan magas színvonalon kápráztatta el a közönséget a Fafúvós kamaracsoport is. Tótin Szilvia (fuvola), Pálinkás Eszter Ágnes (fuvola), Rozs Viktória (klarinét) és Burkovics Márton (klarinét) karácsonyi dalokból válogatott finomságokkal is tűzdelte egészen professzionális műsorát. Egy Mendelssohn dalt énekelt el zárásként a Molnár Dóra , Rabi Lívia Luca , Csókás Marcella , Nagy Laura , Muncan Arlen összeállítású kórus Konkoly Krisztina zongorakíséretével: Csitt, a hírhozó angyalok énekelnek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!