Dunaújváros

2015.05.22. 17:52

Két kiállítás, sok élmény Dunaújvárosban

Dunaújváros . Egy fiatal alkotó bemutatkozása a Széchenyiben és egy újabb Várnai remeklés a múzeumban.

Szabó Szabolcs

A jövőből a jelenbe gondolhatták, akik vették a fáradtságot is a péntekre szabott kiállítási ajánlat behajtását tegnap délután öt órakor a Széchenyi István Gimnázium Szivacs Galériájában indították, ahol debütáló kiállításával jelentkezett az intézmény diákja, Somogyi Lilla.

A Toxic címmel jelentkező gyűjtemény 29 grafikát kínál a tárlatlátogatónak, aki egy igazi szenvedély-történetet bonthat ki az ifjú alkotó figyelemre méltó munkáiból. Somogyi Lili alkotásait Mészáros Emma ajánlotta a megjelentek figyelmébe.

Mészáros Emmal (j) és Somogyi Lili a Toxic epizódjai előtt.

A Rohonczi ROHO István-iskola növendéke után pár házzal odébb kellett sétálni, hogy a jelen magyar kortárs művészetének egyik kiemelkedő alakjának új önálló tárlatát szemlézhessük. Várnai Gyula a kiállítás helytörténeti motívumai miatt (is) ezúttal az Intercisa Múzeum második emeletén található kiállítóteret lakta be és töltötte meg a tőle már megszokott filozofikus és egyben számtalan titkot rejtő Láthatatlan városok című kiállításával.ű

Várnai Gyula Láthatatlan városai az Intercisa Múzeumban. Fotó: B.D

Az aktuális remeklést ezúttal Százados László művészettörténész méltatta, ama véleményének is hangot adva, hogy a Várnai esetében egy korszakos, figyelemre méltó életmű van épülőben. A szemünk előtt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!