Dunaújváros

2013.01.31. 10:06

Közgyűlés - Két sportingatlant adtak ki üzemeltetésre

Üzemeltetőre talált a lőtér, valamint a Duna-parti csónakház - a radari sporttelepet a vagyonkezelőre bízták - és az önkormányzat segítségével megoldódik a Barsi utcaiak fűtésgondja.

Körmendi Erzsébet

Jogszabályi változás miatt a közgyűlés soron kívül tárgyalt csütörtökön a kéményseprésről, és úgy döntött, hogy továbbra is a Caminis Tüzeléstechnikai Kft.-vel biztosítja a közszolgáltatást jövő év végéig.

A Hunép-Uniszol Zrt. három sportingatlant  visszaadott az önkormányzatnak tavaly ősszel, és azóta kettőnek - a lőtérnek és a csónakháznak - akadt kérője. A borzalmas állapotban lévő radari tömegsport telep nem kell senkinek. Felvetődött ugyan határozati javaslatként, hogy ne csak a sporttelepet, hanem mindhármat  üzemeltesse a vagyonkezelő cég, ám a közgyűlés  a kedvezőbb megoldást választotta. Selyem József szerint örülni kell annak, hogy érkeztek ajánlatok az üzemeltetésre,  és  költséget vennének le az önkormányzat válláról. A csónakház üzemeltetését az Euroshow Kft.-re, a lőtérét pedig a Dunaújvárosi Lövész Sportegyesületre bízta a közgyűlés egyhangú szavazással december 31-ig, a radari sporttelepet  a DVG Zrt. üzemelteti idén.

Így néz ki a radari tömegsporttelep öltözője kívülről - szíve szerint az ember be sem tenné ide a lábát. A DVG üzemeltetheti a létesítményt (Fotó: Vohlmann György)

Cserna Gábor polgármester türelmét vesztette  amiatt, ahogyan Kismoni László viszonyult a Barsi utcai társasház lakóinak fűtésgondjaihoz. A két lépcsőházat fűtő kazán áram nélkül nem működik, a lakók kilencven százaléka pontosan fizeti az E.ON-számlákat, és fagyoskodik a többiek  miatt. Nem kívánnak precedenst teremteni, de jövő héten újabb havazás várható, tenni kell valamit - vezette fel a témát a polgármester. Kismoni pénzintézeti tevékenységnek vélte a kölcsönt, és megkérdezte, adhat-e ilyen kölcsönt az önkormányzat. Majd közölte: megszavazza a napirendi pontot - vagyis a közel 650 ezer forintot a társasháznak -, ám ezután a területéről érkező kérelmeket is behozza a közgyűlésre.

- Ön beszél itt időnként szociális érzékenységről? Menjen ki a Barsiba, és nyugtassa meg a lakókat! Döbbenetes, hogy egyéni képviselői mivolta ellenére nem tud kilépni a Technikumból és városi szinten gondolkodni - emelte fel a hangját Cserna Gábor.

Ami a kölcsönt illeti: négy-öt jogász ült a közgyűlési teremben, az eset egyikük szerint sem pénzintézeti tevékenység. Szepesi Attila gazdasági alpolgármestert annyira felháborította Kismoni hozzáállása, hogy - bár nem szokása dolgoztatni a köztisztviselőket - megkérte a hivatalt, gyűjtsék ki 2002-től, hányszor adott a közgyűlés kölcsönt városi szervezeteknek, és azokat - kitétel nélkül - megszavazta-e Kismoni képviselő.

A közgyűlés támogató döntése után a társasház közös képviselője, Dékány István a lakók nevében megköszönte az önkormányzat vezetőinek a segítséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!