Dunaújváros

2013.10.20. 15:30

Kiállnak hű társukért!

Dunaújváros - Kutyatulajdonosok és állatvédők tartottak úgynevezett flash mob megmozdulást vasárnap délután a mozi előtt. Tiltakoztak az ebek haszonállattá minősítése ellen.

Körmendi Erzsébet

A nyolcéves Balogh Dóra Anna is részt vette a csendesnek nem mondható - inkább kutyaugatástól hangos - összejövetelen édesapjával együtt, aki a Dunaújvárosi Hírlapban olvasott az akcióról és egyetértett a céljával, ezért elhozta a lányát és a kutyusukat is a Dózsa Mozi előtti térre.

- Még a gyerek is tudja, hogy a kutya nem haszonállat, hanem az ember legjobb barátja - mondja Dóra.

A flash mob helyi szervezője Torbavecz Petra kutyatenyésztő és oktató attól tart, hogy a megváltozott törvényeket kihasználják majd egyesek, azért tartanak majd ebeket, hogy haszonállatként, élelmiszerként és a szőréért eladják olyan külföldi országokba, ahol keletje van ennek a terméknek. Holott a kutyát nem vehetjük egy kalap alá a csirkékkel, kacsával, disznókkal, juhokkal, szarvasmarhával, amelyek valóban haszonállatok.

Miklós Karolina és Shiva kutyusa (balról) sétált egyet a többiekkel együtt, tiltakozásként (Fotó: Körmendi Erzébet)

 

Szabó Lászlóné, a Segíts, hogy élhessünk! Alapítvány tagjaként hosszáteszi, hogy alapítványuk nagyon sokat tesz a nehéz sorsú kutyák elhelyezéséért. Őt is nagyon felháborították a jogszabályi változások, ezért csatlakoztak a megmozduláshoz, amely országos szintű: Dunaújvároson kívül az ország számos városában volt tiltakozó megmozdulás vasárnap.

Vörösmarty Judit, az Állatmentő Szolgálat Alapítvány tagjaként Prézli kutyussal érkezett, aki súlyos betegen került hozzájuk, és megmentették. Ideiglenes befogadóként most tíz kutya van nála, gazdát keres nekik. Sok ebet kitesznek, másokat rossz körülmények között tartanak. Elég gondot okoznak a kutyáknak a felelőtlen emberek, nem kellene, ha még a törvények is nehezítenék a sorsukat.




Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!